REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Indonezijoje ir Kinijoje dėl paukščių gripo mirė trys žmonės

Indonezija ketvirtadienį paskelbė apie dar du nuo paukščių gripo viruso H5N1 mirusius žmones, o Kinijos naujienų agentūra pranešė, kad dėl šio viruso, kuris jau išplito daugiau kaip 50-yje šalių ir verčia nerimauti dėl galimos pandemijos, mirė paauglys.

REKLAMA
REKLAMA

Indonezijos sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad šeštadienį mirė 14 metų berniukas iš Vakarų Sumatros, o trečiadienį - 28 metų moteris iš sostinės Džakartos.

REKLAMA

Patvirtintais duomenimis, iš viso Indonezijoje nuo paukščių gripo viruso H5N1 jau mirė 71 žmogus. Tai didžiausias skaičius pasaulyje. Trečiadienį Indonezija paskelbė apie tris naujus žmonių mirties nuo šios ligos atvejus.

Kinijoje antradienio vakarą mirė 16-metis iš Bengbu rytinėje Anhujaus provincijoje, remdamasi vietos sveikatos apsaugos pareigūnais pranešė agentūra "Xinhua".

Visame pasaulyje nuo šios ligos jau mirė 170 žmonės, daugiausia - Indonezijoje ir Vietname, rodo Pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO) duomenys.

Ekspertai baiminasi, jog virusas gali taip pakisti, kad žmonės galės juo lengvai užsikrėsti vieni nuo kitų. Tokiu atveju kiltų pandemija, kuri galbūt pareikalautų milijonų žmonių gyvybių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų