REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Seime vyksta įvairių komitetų posėdžiai, kurių metu renkama nauja vadovybė.

Šiandien Seime vyksta įvairių komitetų posėdžiai, kurių metu renkama nauja vadovybė.

REKLAMA

Aplinkos komiteto pirmininku tapo Algimantas Salamakinas. Tam komiteto nariai pritarė bendru sutarimu. Tiesa, komiteto pirmininko pavaduotojas nebuvo išrinktas, kadangi seniūnų sueiga dar neapsisprendė, kurios frakcijos atstovo kandidatūrą teikti – Drąsos kelio (DK) ar Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD).

REKLAMA
REKLAMA

Audito komitetui vadovaus jauna ir žavi „tvarkietė“ Jolita Vaickienė. Jos pavaduotoju tapo konservatorius Donatas Jankauskas, kuris rungėsi su J. Vaickiene dėl komiteto pirmininko posto. Kadangi balsavimo santykis buvo 4:2 J. Vaickienės naudai – į pirmininko postą buvęs Socialinės apsaugos ir darbo ministras buvo siūlomas automatiškai. Komiteto nariai už tai balsavo vienbalsiai.

REKLAMA

Balsas.lt primena, kad būtent dėl Audito komiteto vadovybės kilo daugiausiai ginčų Seime – naujoji opozicija piktinosi, kad nepratęsiamos demokratiškos tradicijos ir Audito komitetas neatiduodamas opozicijos žinion. Praėjusią kadenciją šiam komitetui vadovavo Darbo partijos (DP) narė Loreta Graužinienė.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku buvo išrinktas Socialdemokratų partijos atstovas B. Bradauskas. Jo pavaduotojais buvo pasirinkti Kęstutis Glaveckas ir Petras Narkevičius. Už B. Bradausko kandidatūrą balsavo 9 komiteto nariai, 2 susilaikė. Panašiai pasiskirstė ir balsai dėl pavaduotojų.  

REKLAMA
REKLAMA

Užsienio reikalų komiteto pirmininku išrinktas socialdemokratas Benediktas Juodka, o jo pavaduotoju – buvęs Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis, už kurio kandidatūrą komiteto nariai balsavo vienbalsiai.

Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetui vadovaus „darbietis“ Valentinas Bukauskas, o jį pavaduos socialdemokratė Milda Petrauskienė. Už abu kandidatus komitetas balsavo vienbalsiai.

Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininke tapo "darbietė" Audronė Pitrėnienė.

Informacinės visuomenės plėtros komitetui vadovaus socialdemokratas Mindaugas Bastys.

Sveikatos reikalų komitetas vienbalsiai nusprendė, kad jo pirmininke taps DP atstovė Dangutė Mikutienė. TS-LKD, savo ruožtu, į pirmininko pavaduotojus teikė Antano Matulo kandidatūrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, kelių komitetų posėdžiai buvo atšaukti. Pavyzdžiui, Teisės ir teisėtvarkos, dėl kurio vadovybės rinkimų galėjo kilti nemažai ginčų. Į šio komiteto pirmininko postą DP siūlo Artūrą Paulauską, kuris pasižymi teisininko kompetencija, tačiau opozicija teigia, kad teisiamos partijos atstovas negali vadovauti komitetui, kuris užsiima teisiniais reikalais.

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas dar šįryt „Žinių radijui“ sakė, kad nemato jokių problemų, jei šio komiteto pirmininko kėdę užims A. Paulauskas.

„Nematau problemos. Paulauskas nėra teisiamas. Paulauskas kaip žmogus yra profesionalas. Ne Teisės komitetas vienas sprendžia“, - tikino jis.

REKLAMA

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas taip pat neišrinktas. Socialdemokratams ir darbiečiams nesutarus dėl pirmininkų kandidatūrų. Beje, socdemai ir darbiečiai nutarė paskirstyti komitetų vadovų postus ir DP gali tekti vadovauti Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui, o socialdemokratams – Teisės ir teisėtvarkos. Tą naujienų portalui Balsas.lt patvirtino Julius Sabatauskas.

Ekonomikos komiteto, į kurio sudėtį įeina solidžiausi politikai, posėdis vyks tik kitą antradienį. Tada ir bus nuspręsta, ar šio komiteto pirmininko postą užims „tvarkietis“ Julius Veselka. Ekonomikos komitete dirbs Kęstutis Daukšys, Dainius Kreivys, Andrius Kubilius, Remigijus Šimašius, Viktoras Uspaskichas, Birutė Vėsaitė, Julius Veselka ir kt.

REKLAMA

Seimas, vadovaudamasis Seimo statutu, nustatė Seimo komitetų narių skaičius. Pagal priimtą nutarimą Aplinkos apsaugos komitete dirbs 10 Seimo narių, Audito – 7, Biudžeto ir finansų – 13, Ekonomikos – 13, Europos reikalų – 25, Informacinės visuomenės plėtros – 7, Kaimo reikalų – 9, Nacionalinio saugumo ir gynybos – 10, Socialinių reikalų ir darbo – 10, Sveikatos reikalų – 9, Švietimo, mokslo ir kultūros – 13, Teisės ir teisėtvarkos – 9, Užsienio reikalų – 10, Valstybės valdymo ir savivaldybių – 10, Žmogaus teisių – 7 parlamentarai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų