REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

(Papildyta 18.00)

REKLAMA

"Hamas" oficialus atstovas spaudai Sami Abu Zuhri paneigė pasirodžiusią informaciją, kad "Hamas" organizacija susijusi su sprogimais Tel Avivo miesto autobuse.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir buvo pranešta ankčiau, "Hamas" nepasmerkė šio teroro akto. "Tai natūralus atsakas į Izraelio agresiją. Mes ginsime savo tautą, ypač, kai tarptautinė bendruomenė nėra pajėgi sustabdyti žydų smurto" - pasakė S.Abu Zuhri.

REKLAMA

(Papildyta 14.35)

Radikalus palestiniečių judėjimas "Hamas" prisiėmė atsakomybę už autobuso susprogdinimą Tel Avive trečiadienį.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu pareiškė, kad specialiosios tarnybos neturėjo informacijos apie planuojamą teoristinį aktą.

Sprogimo autobuse metu, šalia vienos iš pagrindinių karinių bazių mieste, buvo sunkiai sužaloti  penki, sužeisti dar dešimt žmonių.

--------------

(Papildyta 13.45)

Trečiadienį oficialus Izraelio policijos atstovas Mikis Rozenfeldas (Micky Rosenfeld) televizijos kanalui "Al Jazeera” pareiškė, kad per teroro aktą Tel Avive sužeista 15 žmonių, trys iš jų yra kritinės būklės.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnas pabrėžė, kad žmonių aukų nėra. Tai patvirtino ir Izraelio medikai.

Preliminariais duomenimis, autobusą, važiavusį centrinėmis didžiausio šalies miesto gatvėmis, susprogdino iš anksto padėta bomba, o ne mirtininkas.

Sprogimo vietoje dirba medikai, policininkai ir sprogmenų specialistai, kurie aiškinasi išpuolio aplinkybes. Atsakomybės už teroro aktą kol kas niekas neprisiėmė.

Kaip pažymi "Reuters”, naujiena apie sprogimą Tel Avive sukėlė spontaniškus džiaugsmo proveržius Gazos ruože, kur paleistiniečiai sveikino vieni kitus ir šaudė į orą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastarosiomis dienomis paaštrėjus izraeliečių ir palestiniečių konfliktui, Izraelyje žuvo penki žmonės, Gazos ruože - daugiau kaip 130.

----------

Trečiadienį Tel Avivo greitosios pagalbos tarnyba pranešė apie sprogimą viename iš miesto autobusų.

Preliminariais duomenimis, yra nukentėjusiųjų. Pagrindinė incidento versija - teroro aktas. Sprogimo vietoje dirba Izraelio medikai ir policininkai. Incidento aplinkybės tiriamos.

Laikraščio "Haaretz” duomenimis, nukentėjo mažiausiai 15 žmonių. Televizijos kanalas "Al Jazeera” praneša apie 10 žuvusiųjų. Oficialių duomenų apie aukų skaičių kol kas negauta.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų