REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ford“ vos per trejus metus pagamino ir pardavė 500 000 modelių su taupiaisiais „EcoBoost“ serijos varikliais. Jubiliejinis „EcoBoost“ atiteko JAV Liuisvilio gamykloje pagamintam visureigiui „Ford Escape“. Europoje per trejus metus parduota 130 000 automobilių su šiais varikliais.

REKLAMA
REKLAMA

„EcoBoost“ seriją sudaro geriausiu pasaulyje varikliu išrinktas 1 litro, 1,6 litro, 2 litrų ir 3,5 litro darbinio tūrio varikliai. Kai tik kitų metų pradžioje „EcoBoost“ bus pradėti montuoti į Pietų Amerikoje gaminamus „Ford Fusion“, šios serijos variklius bus galima rasti visuose regionuose, kur tik parduodami „Ford“ automobiliai.

REKLAMA

Pirmasis „EcoBoost“ serijos variklis debiutavo JAV 2009 metais, o Europoje pasirodė po metų – buvo montuojamas į vienatūrius „C-Max“ ir „Grand „C-Max“. Vėliau juos galėjo rinktis ir „Fiesta“, „Focus“, „Mondeo“, „Galaxy“ ir „S-Max“ pirkėjai; manoma, kad naujasis „B-Max“ su 1 litro „EcoBoost“ bus itin paklausus. 2013 metais „EcoBoost“ variklį turės ir naujos kartos visureigis „Ford Kuga“.

„EcoBoost“ variklių technologijos yra apsaugotos daugiau nei 125 patentais, kurie priklauso „Ford“. Varikliuose montuojami turbokompresoriai, tiesioginis degalų įpurškimas ir kintamų fazių vožtuvų sistema leidžia važiuoti maždaug 20 proc. taupiau, tačiau neaukojant galios. Variklio darbo valdymo programa, kurios kodą sudaro šimtai tūkstančių eilučių, leidžia optimizuoti variklio ir galios perdavimo operacijas.

2015 metais „Ford“ Europoje planuoja pagaminti maždaug tris kartus daugiau automobilių su „EcoBoost“ serijos varikliais – 480 000. Daugiau nei 300 tūkst. iš jų bus su 1 litro darbinio tūrio varikliu. Nors rinkoje pasirodė tik šiemet, šis variklis jau dabar yra maždaug trečdalyje Europoje parduotų „Ford Focus“.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų