REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus koncertų ir sporto rūmai vėl priklauso miestui. Šiandien Vilniaus miesto savivaldybės ir UAB „Ūkio banko investicinė grupė“ atstovai pasirašė sostinės koncertų ir sporto  rūmų pirkimo-pardavimo sutartį. Tai pirmas atvejis, kai tokios apimties objektas yra išperkamas iš privataus savininko tam, kad būtų panaudotas kultūrinei-rekreacinei paskirčiai.

REKLAMA
REKLAMA

Numatoma, kad 1973 metais pastatytas 14,7 tūkst. kv. metrų ploto Sporto rūmų pastatas bus panaudotas kuriant daugiafunkcinį Gugenheimo–Ermitažo kultūros centrą. Bendradarbiaujant visiems teritorijos tarp Neries upės, Rinktinės, Šeimyniškių ir Raitininkų gatvių naudotojams bus rengiamas naujas detalusis planas, reikalingas šiam projektui įgyvendinti. Planas bus viešai svarstomas ir su sostinės visuomene. Tikimasi, kad daugiafunkcinis Gugenheimo–Ermitažo kultūros centras taps visuomenės traukos centru, kuris padidins Vilniaus žinomumą regione ir tarptautinį miesto konkurencingumą. Toks centras Vilniui yra itin svarbus rengiantis tapti 2009 m. Europos kultūros sostine.

Siekdama Vilniaus koncertų ir sporto rūmus bei jų aplinkinę teritoriją išsaugoti visuomenės reikmėms, Vilniaus miesto taryba išpirkti rūmų pastatą nutarė praėjusių metų vasarą.

Vilniaus koncertų ir sporto rūmų pastato kaina nustatyta derybų būdu ir siekia 25 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų