REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NATO narės nusprendė aprūpinti Turkiją pažangia priešraketinės gynybos sistema "Patriot", skirta apsiginti nuo Sirijos. Vyksta paskutinis diskusijų dėl raketų dislokavimo etapas, remdamasi Turkijos užsienio reikalų ministru skelbia "Reuters".

REKLAMA
REKLAMA

Turkija su NATO narėmis aptarė, kaip būtų galima sustiprinti apsaugą palei 910 kilometrų ilgio sieną su Sirija. Ankara nusprendė to imtis, kai per Sirijos sukilėlių ir vyriausybės pajėgų susirėmimus paleistos kulkos ir mortyrų šoviniai pasiekė Turkijos teritoriją.

REKLAMA

"Valstybės, teikiančios NATO "Patriot" sistemas, yra žinomos. Mes su šiomis šalimis sudarėme susitarimą. Oficialus pareiškimas bus užbaigtas kaip galima greičiau, - per spaudos konferenciją sostinėje Ankaroje sakė užsienio reikalų ministras Ahmetas Davutoglu (Ahmet Davutoglu). - Vyksta intensyvus darbas, diskusijos pasiekė paskutinį etapą".

Tik JAV, Nyderlandai ir Vokietija gali aprūpinti raketomis "Patriot". Vokietija teigė, kad išanalizuos šį prašymą "su solidarumu".

NATO generalinis sekretorius Andersas Fogas Rasmusenas (Anders Fogh Rasmussen) sakė žurnalistams pirmadienį, kad raketų dislokavimas būtų gynybinė priemonė, skirta apsiginti nuo mortyrų šovinių, neįvedant neskraidymo zonos virš Sirijos teritorijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų