REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Pirmadienį Eišiškių pasienio kontrolės punkte sudegė iš Baltarusijos į Lietuvą vykęs automobilis.

REKLAMA
REKLAMA

Įtariama, kad vienatūrį "Volkswagen Sharan" jo keleivis Baltarusijos pilietis padegė po to, kai punkte dirbę pasieniečiai jame aptiko kontrabandinių cigarečių.

REKLAMA

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pasieniečiai įprasta tvarka tikrino iš Baltarusijos į Lietuvą važiuojančio automobilio "Volkswagen Sharan" ir juo vykusių asmenų dokumentus.

Vienatūrį lietuviškais numeriais vairavo jo savininkas 28-erių Šalčininkų rajono gyventojas. Kartu vyko keleivis, 22-ejų Baltarusijos pilietis. 1996 m. laidos automobilio ir asmenų dokumentai buvo tvarkingi.

REKLAMA
REKLAMA

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad vienatūriu nieko draudžiamo nevežama, tačiau "Volkswagen Sharan" VSAT pareigūnams pasirodė įtartinas. Jie vairuotojui nurodė patraukti automobilį iš patikrinimo vietos į šoną.

Buvo rengiamasi "Volkswagen Sharan" nuvaryti į netoliese esančią Purvėnų užkardą, kur yra techninės sąlygos atlikti detalią patikrą. Vairuotojas ir keleivis tuo metu lūkuriavo prie automobilio.

Staiga pasieniečiai išvydo, kaip akimirksniu pakilo ugnies stulpas ir automobilį apėmė liepsnos. Prieš tai baltarusis, įtariama, kažko šliūkštelėjęs į "Volkswagen Sharan" saloną ir atšokdamas nuo jo padegė automobilį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasieniečiai griebė du gesintuvus ir bandė malšinti ugnį. Kautis su liepsna padėjo į punktą greitai atvykę iškviesti ugniagesiai.

Žmonės per šį incidentą nenukentėjo.

Dėl kaitros skilo greta esančių statinių langai, apdegė patikros vietą dengianti stoginė ir asfaltas po sudegusiu automobiliu ir prie jo.

Pasieniečiai sulaikė ir vairuotoją, ir keleivį. Apžiūrint mašinos likučius pradėjo aiškėti, kodėl baltarusis galėjo taip drastiškai pasielgti - automobilio degėsiuose rasta apie 230 apdegusių cigarečių pakelių.

Dėl šio įvykio automobilių ir asmenų praleidimas per Eišiškių punktą buvo sustabdytas maždaug valandai.

Abu sulaikytuosius, sudegusį automobilį ir cigaretes pasieniečiai perdavė Šalčininkų rajono policijos pareigūnams. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų