REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Progimnazijos renovacija prasidės pavasarį

Va­kar Šiau­lių Dai­nų pro­gim­na­zi­jo­je Sa­vi­val­dy­bės ir Kau­no už­da­ro­sios ak­ci­nės bend­ro­vės „Dais­ta­tus“ va­do­vai pa­si­ra­šė su­tar­tį dėl pro­gim­na­zi­jos pa­sta­to re­no­va­vi­mo. Mo­kyk­la tu­ri bū­ti at­nau­jin­ta iki ki­tų moks­lo me­tų pra­džios – 2013 me­tų rugp­jū­čio 25 die­nos. Pro­jek­tas at­pi­go

REKLAMA
REKLAMA

Sa­vi­val­dy­bės ir Kau­no už­da­ro­sios ak­ci­nės bend­ro­vės „Dais­ta­tus“ pa­si­ra­šy­tos su­tar­ties ver­tė 3,39 mi­li­jo­no li­tų. Per kon­kur­są, ku­ria­me da­ly­va­vo 13 ran­go­vų, dar­bai at­pi­go apie 600 tūks­tan­čių li­tų.

REKLAMA

Mo­kyk­los re­konst­ruk­ci­jai bu­vo pla­nuo­ja­mi 4 mi­li­jo­nai li­tų, iš jų 3 mi­li­jo­nai li­tų – eu­ro­pi­nės pa­ra­mos, ku­rią skirs­to Ūkio mi­nis­te­ri­ja. Vie­ną mi­li­jo­ną li­tų pla­na­vo skir­ti pa­ti Sa­vi­val­dy­bė.

Pa­gal ES pa­ra­mos sky­ri­mo tai­syk­les tik pa­si­ra­šius su­tar­tį su ran­go­vu ga­li­ma teik­ti pa­raiš­ką pa­ra­mai gau­ti. Ti­ki­ma­si, jog pa­ra­mos ga­vi­mo su­tar­tis bus pa­si­ra­šy­ta sau­sio mė­ne­sį.

REKLAMA
REKLAMA

Vla­das Da­mu­le­vi­čius, Sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius, skai­čiuo­ja, jog pro­jek­tui at­pi­gus pa­ra­mos lė­šų rei­kės apie 2,6 mi­li­jo­no li­tų, o Sa­vi­val­dy­bės – 600-700 tūks­tan­čių li­tų.

At­liks per pen­kis mė­ne­sius

Kau­nie­čiai įsi­pa­rei­go­jo pro­gim­na­zi­jos re­no­va­vi­mo dar­bus pra­dė­ti 2013 me­tų ko­vo 25 die­ną ir at­lik­ti juos per pen­kis mė­ne­sius – iki rugp­jū­čio 25 die­nos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Re­konst­ruo­jant pa­sta­tą bus įdieg­tos ener­gi­jos tau­py­mo prie­mo­nės. Nu­ma­ty­ta at­lik­ti pa­sta­to lan­gų, sto­go, sie­nų, co­ko­lio at­nau­ji­ni­mo, šil­ti­ni­mo dar­bus, keis­ti šil­dy­mo, karš­to van­dens, vė­di­ni­mo, ap­švie­ti­mo sis­te­mas, at­lik­ti elekt­ros tie­ki­mo re­konst­ruk­ci­ją.

Jau gal­vo­ja apie per­si­kė­li­mą

Dai­nų pro­gim­na­zi­jo­je mo­ko­si 700 moks­lei­vių. Jiems tek­tų balandį–gegužę per­si­kel­ti į ki­tas mo­kyk­las.

REKLAMA

„No­ri­me tuos po­rą mė­ne­sių taip or­ga­ni­zuo­ti dar­bą, kad vi­si mū­sų moks­lei­viai ir to­liau mo­ky­tų­si tik pir­mo­je pa­mai­no­je, – sa­kė „Šiau­lių kraš­tui“ pro­gim­na­zi­jos di­rek­to­rius Vik­to­ras Va­ra­na­vi­čius – Daug mū­sų mo­ki­nių lan­ko įvai­rius bū­re­lius, mu­zi­kos, spor­to mo­kyk­las, no­ri­me, kad ne­nu­ken­tė­tų ne­for­ma­lus ug­dy­mas.“

REKLAMA

Di­rek­to­rius ta­ria­si su Šiau­lių uni­ver­si­te­to ir Ro­mu­vos gim­na­zi­jų va­do­vais dėl pa­tal­pų. Į gim­na­zi­jas per­si­kel­tų vy­res­nių­jų moks­lei­vių kla­sės. Pra­di­nu­kai su­grįž­tų mo­ky­tis į iš­tuš­tė­ju­sį už­da­ry­tos Dai­nų pra­di­nės pa­sta­tą. Į jį vėl rei­kė­tų su­vež­ti suo­lus, taip pat iš­spręs­ti vai­kų mai­ti­ni­mo pro­ble­mą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ti­ki­si, jog ne­vė­luos

Pir­mą kar­tą Sa­vi­val­dy­bė dėl mo­kyk­los re­no­va­ci­jos su­tar­tį su ran­go­vu pa­si­ra­šė ru­de­nį, o ne va­sa­ros pra­džio­je, kaip bu­vo įpras­ta. To­dėl ti­ki­ma­si, kad ran­go­vas su dar­bais ne­vė­luos.

Sta­ty­bos sky­riaus ve­dė­jas Eval­das Vai­če­liū­nas „Šiau­lių kraš­tui“ sa­kė, jog kau­nie­čių bend­ro­vė yra dir­bu­si mies­to Sa­vi­val­dy­bės ob­jek­tuo­se. „Ta­da pro­ble­mų ne­tu­rė­jo­me“, – tei­gė ve­dė­jas.

REKLAMA

Kol kas Sa­vi­val­dy­bės pa­tir­tis dėl mo­kyk­lų re­no­va­ci­jos yra liūd­na. Sta­ty­bi­nin­kai vė­luo­da­vo ne tik dėl trum­pų ter­mi­nų, bet ir dėl apy­var­tos lė­šų ar pa­jė­gų sty­giaus.

Šie­met dėl šių prie­žas­čių bend­ro­vė „Ak­mens ta­kas“ ne­su­ge­bė­jo iki rug­sė­jo 1-osios baig­ti re­no­vuo­ti Si­mo­no Dau­kan­to gim­na­zi­jos pa­sta­to. Tik prieš po­rą sa­vai­čių mo­ki­niai čia vėl pra­dė­jo mo­ky­tis. Dar­bai pa­sta­to rū­sy­je iki šiol ne­baig­ti.

R. Jankuvienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų