REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Austrijos sostinės teisme vyksta procesas dėl dviejų žvėriškai nužudytų vyrų, prie kurių nužudymo prisidėjo jų žmona-verslininkė. Po kiekvieno susidorojimo „juodoji našlė“ pjaustė auką į dalis ir sukapotus kūnus slėpė savo parduotuvės, kurioje prekiavo ledais, patalpose.

REKLAMA
REKLAMA

Teisiamųjų suole atsidūrė 34-ių metų Meksikos ir Ispanijos pilietė Goidsargi Estibaliz Carranza Zabala. Agence France-Presse praneša, kad pirmadienį ji prisipažino dėl įvykdytų nusikaltimų.

REKLAMA

Tyrimo duomenimis, pirmąja moters auka 2008 metais tapo jos vyras Holgeris Holzas, kuris po skyrybų ėmė ieškoti kitos gyvenamosios vietos, tačiau ir toliau gyveno su buvusia žmona. Teisiamoji aprašė auką kaip tingų ir agresyvų užgauliotoją. Be to, buvęs vyras rėkdavo ant žmonos ir juokėsi iš jos vokiško akcento.

Piktadarė sulaukė akimirkos, kai H. Holzas tvarkė savo kompiuterį ir tris kartus šovė jam į galvą iš pistoleto. „Niekada nemaniau, kad galėsiu tai padaryti, - sakė žudikė. – Laikrodis rodė 15:00, buvo gers oras, o kieme žaidė vaikai. Kažkas, tikėtina, girdėjo šūvius”.

REKLAMA
REKLAMA

Po susidorojimo moteris buvo įsitikinusi, kad greitu metu pasirodys policija, tačiau tą pačią akimirką suskambėjo telefonas – jai skambino pavaldiniai, kurie prašė, kad ji atvažiuotų į ledainę. Idėja paslėpti vyro kūną ledų parduotuvėje moteriai į galvą šovė savaime.

Tačiau slėpti visą kūną atrodė per pavojinga. Iš pradžių ji bandė jį sudeginti, tačiau nepasiekusi norimo rezultato, verslininkė sukapojo vyro kūną grandininiu pjūklu.

Po kurio laiko Estibaliz apsigyveno su Manfredu Hinterbergeriu, tačiau palaipsniui jų santykiai subjuro dėl 48-ių metų vyro neištikimybių. Moteris ėmė jaustis „kaip kalėjime arba tarsi jai ant galvos būtų uždėtas polietileno maišas“. Ruošdamasi naujai žmogžudystei, verslininkė paėmė porą šaudymo pamokų, taip pat mokėsi maišyti betoną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2010 metais ji nušovė M. Hinterbergerį, kol jis miegojo. Prieš kruviną atomazgą tarp sutuoktinių įvyko eilinis barnis, kurio metu abu buvo neblaivūs. Moteris reikalavo, kad vyras pasiaiškintų dėl flirto su kita moterimi vakarėlio metu. Be to, ji jo telefone aptiko meilužių susirašinėjimą.

M. Hinterbergis nesiėmė aiškintis su Estibaliz, o tiesiog atsuko jai nugarą ir užmigo. „Jis nusisuko nuo manęs ir ėmė knarkti. Aš supykau. Po čiužiniu gulėjo šautuvas. Aš jį ištraukiau ir iššoviau“, - pasakojo šaltakraujė žudikė. Ryte ją apėmė šiokia tokia sąžinės graužatis ir ji mintyse atsiprašė vyro už tai, ką padarė. Toliau moteris veikė pagal atidirbtą schemą – supjaustė vyro kūną ir paslėpė jo liekanas ledainės „ Schleckeria“ rūsyje.

REKLAMA

Šios šaltakraujiškos žmogžudystės buvo atskleistos per atsitiktinumą. 2011 metų birželį aukų kūnų liekanos buvo aptiktos remonto darbų ledainėje metu. Pradėtas tyrimas privertė Estibaliz bėgti į Italiją, tačiau jau po kelių dienų ji buvo suimta ir perduota Austrijai. Tuo metu verslininkė, praminta “ledine ledi”, buvo antrą mėnesį nėščia.

2012 metų sausį ji kalėjime pagimdė berniuką, kurį pavadino Rolandu. Dabar vaiką augina jos tėvai, gyevnantys Barselonoje.

Apie savo išrinktąjį, padovanojusį jai kūdikį, Estibaliz kalbėjo labai švelniai. „Jis absoliučiai nepanašus į mano buvusius vyrus. Jis labai švelnus ir elgiasi kaip tikra „mačo“, - paaiškino teisiamoji.

REKLAMA

Prokurorė savo ruožtu įžvelgė moters bandymą atrodyti pavyzdinga žmona, nesugebančia įvykdyti kraupių nusikaltimų, dėl kurių yra kaltinama.

„Mano užduotis – atskleisti jos tamsiąją pusę. Ji yra itin šaltakraujiška žudikė be principų. Taip kad neapsigaukite“, - sakė ji.

Psichiatrai nustatė, kad teisiamoji kenčia nuo ypatingo psicihinio sutrikimo ir gali būti pavojinga aplinkiniams. Ji jaučiasi princese, kurią turi išgelbėti gerasis riteris.

Tikimasi, kad teisminis procesas truks kelias dienas. Teisme pasisakys septyni ekspettai ir apie 50 liudytojų.

Estibaliz gina įžymus Austrijos advokatas, kuris 2009 metais atstovavo vienam baisiausių dešimtmečio nusikaltėlių – maniakui Jozefui Fritliui, kuris 25 metus rūsyje kalino savo paties dukrą, kuris jam pagimdė kelis vaikus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų