REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Prieš pat „Formulės 1“ čempionato varžybas, kurio šį savaitgalį vyko Autine, Teksaso valstijoje, „McLaren“ oficialiai paskelbė, kad „Pebble Beach Concours d’Elegance“ šventėje pirmą kartą demonstruotas „Cam-Am“ konceptas, tuomet pateiktas kaip ekstremali, į lenktynių trasas orientuota „MP4-12C“ versija, bus gaminamas serijiniu būdu. Tiesa, išleista bus ribota serija.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Cam Am“ modelio idėjos autoriai ir įgyvendintojai yra Vokinge įsikūrusios kompanijos „McLaren GT“ profesionalios lenktynių technikos padalinio konstruktoriai. Įkvėpimo šaltinis jiems buvo GT3 lenktyninė versija versija, taip pat remiantis kompanijos pranešimais, atiduodama pagarba Bruce‘ui McLarenui ir Denny Hulme‘ui, kurie vairuodami „McLaren“ bolidus sėkmingai varžėsi „Cam-Am“ serijos lenktynėse.

REKLAMA

 

 

Kaip ir lenktyninis bolidas, modelis patobulintas agresyviu aerodiniminių detalių komplektu, kuris prispaudimo jėgą padidina įspūdingais 30 proc. Jį sudaro priekyje išsikišęs priekinis oro aptakas, didžiulis iš anglies pluošto kompozicinių medžiagų pagamintas sparnas, taip pat iš tos pačios medžiagos suformuotos variklio skyriaus aušinimo, šonuose esančio radiatorių nukreipimo angos, taip pat veidrodėlių fiksatoriai ir gaubtai, slenksčių apdaila ir ženkliukai.

REKLAMA
REKLAMA

 

„MP4-12C GT Can-Am“ taip pat gaus itin lengvus kaltinius lengvojo lydinio ratlankius, kurie bus nudažyti atlasine juoda spalva ir apauti „Pirelli“ padangomis.

 

Viduje rasime FIA homologuotus saugos lankus, taip pat juodą sportinę sėdynę su šešių taškų saugos diržais ir iš GT3 lenktyninio bolido paskolintą vairą, kuris buvo sukurtas remiantis praėjusių metų „MP4-1“ „Formulės-1“ bolido pavyzdžiu. Nors ir įvardinamas kaip lenktynių trasoms skirtas superautomobilis „Cam-Am“ visgi turi oro kondicionierių, kuris integruotas į lenktyninio bolido tipo anglies pluošto prietaisų skydelį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

 

Geros žinios potencialiems klientams yra tos, kad kadangi šis automobilis nėra grynakraujis bolidas, jis neturi atitikti tam tikrų reikalavimų, kurie turėtų suvienodinti besivaržančių lenktynėse vairuotojų galimybes. Tai reiškia, kad viduryje sumontuotas dviem turbokompresoriais aprūpinto 3,8 litro V8 tipo variklio kvėpavimas nebus apribotas ir kartu su unikaliu kalibravimu bei optimizuota aušinimo sistema leis išvystyti jam iki 630 AG siekiančią maksimalią galią. Oficialiai tai yra galingiausia „MP4-12C“ versija.

REKLAMA

 

Bloga naujiena yra ta, kad automobilis nėra homologuotas eksploatavimui bendro naudojimo keliuose, taigi savininkai juo džiaugtis galės tik uždarose lenktynių trasose.

„Pebble Beach“ renginyje šiais metais pristatytas „12C Cam-Am Edition“ konceptas buvo vienetinis konstrukcijos bandymų projektas. Visgi reakcija ir atsiliepimai apie automobilį buvo puikūs. Tai yra tikras testamentas „McLaren GT“ klientų komandų pasirodymams ir rezultatams šiais metais. Nepaisant to, kad šie metai tokiai paslaugai yra pirmieji, paklausa lenktynių trasoms skirtiems modeliams ir pramogoms yra didžiulė“, − kalbėjo „McLaren GT“ generalinis direktorius Adrew Kirkaldy.

Kaip skelbiama oficialiame „McLaren“ pranešime, bus pagaminta ne daugiau kaip 30 „12C GT Cam-Am“ supertautomobilių, kiekvienas iš jų kainuos 467,500 eurų (1,61 mln. litų). Automobilių gamyba prasidės ateinančių metų kovą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų