REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus liberalcentristai teigia, kad į socialdemokratų sudarytą "prieštaringų asmenybių", negalinčių tapti sostines meru, sąrašą taiko ir Vilniaus socialdemokratų lyderis Algirdas Paleckis.

REKLAMA
REKLAMA

Tai paaiškėjo po trečiadienį vykusio socialdemokratų ir liberalcentristų susitikimo dėl valdžios pasidalinimo Vilniaus mieste.

REKLAMA

"Patys socialdemokratai yra iškėlę personalinį klausimą. Jie negalėtų eiti į koaliciją, jeigu jai vadovautų trys gerai žinomi žmonės. Mes, savo ruožtu, norime pasakyti, kad mūsų supratimu, Algirdas Paleckis yra lygiai tiek pat prieštaringai vertinamas, todėl mūsų tikslas būtų išplėsti šiuos tris žmones iki ketvertuko", - žurnalistams po susitikimo sakė Liberalų ir centro sąjungos rinkimų štabo vadovas Žilvinas Šilgalis.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau socialdemokratai kaip prieštaringas asmenybes, negalinčias pretenduoti į sostinės mero postą, įvardijo ligšiolinį Vilniaus merą Artūrą Zuoką, konservatorių Kęstutį Masiulį ir liberaldemokratų lyderį Rolandą Paksą.

Tuo tarpu pačiam A.Paleckiui yra juokinga, jog jo pavardė atsirado minėtame "sąraše".

"Man juokinga stebėt, kaip plečiasi prieštaringai vertinamų politikų ratas, dabar žiūriu į Žilviną Šilgalį ir galvoju, kada jis atsiras tame sąraše. Čia jau darosi juokinga", - žurnalistams sakė A.Paleckis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po susitikimo socialdemokratai ir liberalcentristai kartojo, jog geriausia koalicija yra plati, tačiau pripažino, jog nieko konkretaus nė viena partija nėra sutarusi.

Kaip anksčiau BNS yra sakęs vienas iš galimų socialdemokratų kandidatų į sostinės merus Romas Adomavičius, ketvirtadienį socialdemokratai derėtis dėl valdžios Vilniuje susitiks su nušalintojo prezidento R.Pakso vadovaujama partija "Tvarka ir teisingumas".

Antradienį socialdemokratai prie vieno stalo buvo susėdę ir su Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA), kuri yra laukiama Liberalų sąjūdžio, Tėvynės sąjungos (konservatorių) ir pačių socialdemokratų kuriamoje vadinamojoje Švaros koalicijoje.

REKLAMA

Po penktadienį vykusio socialdemokratų, konservatorių ir liberalų atstovų susitikimo, minėtosios partijos tvirtino, jog artimiausiu metu tikimasi į savo pusę persivilioti LLRA, kuri dar vasario pabaigoje pasirašė susitarimą del valdžios formavimo Vilniuje su liberaldemokratais.

Be to, liberalai ir konservatoriai pridūrė, jog lenkų politikams apsispręsti dėl perėjimo padėtų socialdemokratų ryžtas ir tvirtas apsisprendimas, tuo tarpu patys socialdemokratai tvirtino nieko nežadą ir ketiną toliau derėtis su visomis partijomis.

REKLAMA

Derybas dėl "švaros koalicijos" socialdemokratai, Liberalų sąjūdis ir Tėvynės sąjunga pradėjo dar vasario 25-ąją vykusių rinkimų naktį. Tačiau derybose padaryta pertrauka po to, kai Vilniaus socialdemokratų lyderis Algirdas Paleckis netikėtai sutarė pradėti derybas su nušalintojo prezidento R.Pakso vadovaujamais liberaldemokratais, tačiau vėliau LSDP vadovybė paskelbė, kad ankstesni A.Paleckio susitarimai tebuvę "ketinimai" ir "žvalgyba".

Tuo tarpu liberaldemokratai su LLRA jau vasario pabaigoje pasirašė pareiškimą dėl bendradarbiavimo sostinės taryboje ir prie kuriamos koalicijos kvietė prisijungti kitas partijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kokių motyvų skatinami lenkų politikai pasirinko liberaldemokratus, o ne vadinamąją Švaros koaliciją, V.Tomaševskis neslėpė, jog vienas argumentų partneriais rinktis liberaldemokratus - jų pirmaujanti pozicija.

51-nos vietos Vilniaus miesto taryboje daugiausiai mandatų - 14 - laimėjo liberaldemokratai, konservatoriai - 10, liberalcentristai - 9, socialdemokratai ir Lenkų sąjunga - po 6, Liberalų sąjūdis - 4, Rusų sąjunga - 2.

Rusų sąjunga kol kas neskuba skelbti, kurią koaliciją rinktųsi, o ligšiolinio mero A.Zuoko vadovaujamų liberalcentristų savo gretose kol kas ne itin laukė nei liberaldemokratai, nei konservatoriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų