REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniečiai pastarosiomis savaitėmis kvėpuoja vis labiau užterštu oru. Vakar teršalų kiekis jau gerokai viršijo leistiną normą, tačiau neskubama valyti nešvarumų. Gyventojai plika akimi galėjo pamatyti mieste net ir saulėtą dieną tvyrantį smogą, rašoma „Lietuvos ryte“.

REKLAMA
REKLAMA

Medikai įspėja, kad kietosiomis dalelėmis užterštas oras kenkia vilniečių sveikatai. Stambesnės dalelės nusėda ant viršutinių kvėpavimo takų, smulkesnės patenka net į plaučius.

REKLAMA

Specialistai su nerimu stebi nevalytas miesto gatves ir šalikelėse tik sušluotas, bet neišvežtas smėlio bei šiukšlių krūvas, kurias nuolatos sklaido vėjo gūsiai ir pravažiuojantys automobiliai. Tai pagrindinis oro taršos šaltinis mieste.

Kita teršalų pagausėjimo priežastis – atšilus orui suintensyvėjusios statybos. Iš jų į miesto orą kyla debesys dulkių.

Dulkių debesis nuplautų nebent lietus, tačiau sinoptikai artimiausiu metu jo nežada.

„Jeigu gatvės būtų efektyviau ir greičiau valomos, tokio užterštumo nejaustume“, – sakė Aplinkos apsaugos agentūros Oro kokybės vertinimo skyriaus vyriausioji specialistė Zita Šilienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Pavasaris atėjo tik prieš pusantros savaitės, gatves tvarkantys darbininkai dirba visu pajėgumu“, – aiškino savivaldybės Energetikos ir ūkio departamento direktorius Virgilijus Dastikas.

Pasak jo, šiuo metu labiausiai kenčia gyventojai, įsikūrę žemesnėse Vilniaus miesto vietose, – Žirmūnuose ir Žvėryne.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų