REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Reinoldijus Šarkinas teigia, kad mūsų šalis šiuo metu net nėra nusistačiusi tikslios euro įvedimo datos: „Lietuva nėra pasakiusi, kad 2010 metais įsives eurą“, rašo "Lietuvos rytas".

REKLAMA
REKLAMA

Po antradienį Europos Sąjungos komisarės Dalios Grybauskaitės pareiškimų, jog Lietuva negali tikėtis įsivesti euro 2010-aisiais, R.Šarkinas komentuoja, kad Lietuva šiuo metu net nėra nusistačiusi tikslios euro įvedimo datos.

REKLAMA

Lietuvos banko vadovas teigė, jog šiandien dar per anksti sakyti, kad 2010 metais Lietuva neįsives euro. Lygiai taip pat būtų per anksti sakyti, kad euras tikrai bus įvestas 2010 metais.

Prognozuojama, kad daugiausia problemų mūsų šaliai kels per didelė infliacija. Pernelyg sparčiai didėjančios kainos kartą jau užkirto kelią Lietuvai į euro zoną.

Infliacija priklausys ir nuo dujų kainų bei sprendimų didinti degalų ir rūkalų akcizus.

Kuo anksčiau padidėtų dujų kainos ir akcizai, tuo anksčiau Lietuva atitiktų kandidatėms į euro zoną keliamus kriterijus.

„Tarkime, jei jau šįmet dujų kainos Lietuvoje pakiltų iki europinių, kitų metų pabaigoje arba 2009 metų pradžioje būtume netoli kriterijaus“, – tvirtino R.Šarkinas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų