REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį rungtynėmis Šiauliuose ir Taline baigėsi Baltijos vyrų krepšinio lygos (SEB BBL) varžybos pirmajame ir antrajame divizione.

REKLAMA
REKLAMA

Po šių susitikimų paaiškėjo galutinės komandų vietos ir tai, kad pirmajame atkrintamųjų varžybų etape kovo 29 ir 31 dienomis Rygos ASK klubas susitiks su Valmieros "Lačplėša Alus" penketuku, o Rygos "Barons/LMT" komandos varžove bus Talino "Kalev/Cramo" ekipa.

REKLAMA

Paskutinėse pirmojo diviziono rungtynėse "Šiaulių" (14 tšk.) krepšininkai namuose 87:80 (24:15, 22:14, 19:22, 22:29) įveikė Vilniaus "Lietuvos rytą" (17 tšk.) ir, iškovoję ketvirtąją pergalę, ne tik pakilo į ketvirtą vietą bei išvengė pirmojo atkrintamųjų varžybų etapo, bet ir garantavo Kauno "Žalgirio" (18 tšk.) klubui pirmąją vietą.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo Arvydas Čepulis ir Vaidas Pauliukėnas, pelnę atitinkamai 18 ir 17 taškų, bei 13 taškų įmetęs Artūras Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiąją nesėkmę patyrusio ir antroje vietoje likusio "Lietuvos ryto" (17 tšk.) gretose išsiskyrė J.P.Batista (15 tšk.), Robertas Štelmaheris (12 tšk.) ir Mindaugas Lukauskis (11 taškų).

Pirmojo atkrintamųjų varžybų etapo išvengė ir trečiojoje pozicijoje likęs "Ventspils" (15 tšk.) klubas, o "Žalgirio" bei "Lietuvos ryto" krepšininkai jau anksčiau užsitikrino vietas finalo ketverto varžybose, kurios balandžio 20-21 dienomis vyks Rygoje.

Galutinė SEB BBL pirmojo diviziono turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, taškai):

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutinėse antrojo diviziono rungtynėse Talino "Kalev-Cramo" komanda savo aikštėje tik paskutinėmis sekundėmis 75:73 (21:18, 16:25, 16:16, 22:14) palaužė Vilniaus "Sakalų" penketuko pasipriešinimą ir, iškovojusi dešimtąją pergalę su 24 taškais tapo diviziono nugalėtoja bei iškovojo paskutinį kelialapį į atkrintamąsias varžybas.

24 taškus nugalėtojams pelnė Travis Reedas, 16 - Kendrickas Johnsonas, 11 - Tanelis Sokkas.

Septintojoje pozicijoje likusių "Sakalų" (19 tšk.) ekipoje sėkmingiausiai rungtyniavo Justas Sinica (25 tšk.), Erikas Kučiauskas (16 tšk.), Aidas Labuckas ir Rolandas Matulis (po 8 taškus).

Antrą vietą antrajame SEB BBL divizione užėmė Valmieros "Lačplėša Alus" (24 tšk.) klubas, o penkiais pralaimėjimais SEB BBL sezoną užbaigę Algirdo Brazio treniruojami Tartu "Rock" (23) krepšininkai užėmė trečią vietą ir liko už atkrintamųjų varžybų borto, tačiau iškovojo vietą lygoje kitame sezone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų