REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiau kaip po trečdalį Lietuvos gyventojų pritaria ir nepritaria nuomonei, kad nušalintojo iš prezidento pareigų Rolando Pakso vadovaujamų liberaldemokratų sėkmingas pasirodymas vasario pabaigoje vykusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose gali pranašauti R.Pakso politinės reabilitacijos pradžią.

REKLAMA
REKLAMA

Tai rodo reprezentatyvi nuomonių apklausa, kurią BNS užsakymu kovo 9-12 dienomis atliko Rinkos analinės ir tyrimų grupė RAIT.

REKLAMA

Paklausti, ar partijos "Tvarka ir teisingumas" (liberalai demokratai) sėkmė rinkimuose gali reikšti R.Pakso politinės reabilitacijos pradžią, teigiamai atsakė 21 proc. apklaustųjų, dar 16 proc. respondentų į šį klausimą atsakė "greičiau taip".

Liberaldemokratų sėkmės rinkimuose ir R.Pakso reabilitacijos nesieja 25 proc. apklaustųjų, o 12 proc. į klausimą atsakė "greičiau ne".

Daugiau kaip ketvirtadalis (26 proc.) respondentų negalėjo atsakyti į šį klausimą.

Tyrimo duomenimis, kad partijos sėkmė tikrai yra R.Pakso politinės reabilitacijos pradžia, dažniau mano 55-64 m. amžiaus respondentai, kad tai "greičiau" politinės reabilitacijos pradžia, dažniau mano 35-44 m. apklaustieji, kad tai tikrai nėra politinės reabilitacijos pradžia dažniau mano pradinį ir aukštąjį išsilavinimą įgiję gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA

Sunku pareikšti nuomonę dažniau buvo jaunimui (15-24 m.) bei mažiausią perkamąją galią turintiems (iki 300 Lt per mėn. 1-am šeimos nariui) asmenims.

RAIT tiesioginio interviu būdu visoje Lietuvoje apklausė 1109 asmenis, kurių amžius - nuo 15 iki 74 metų. Apklausos paklaida neviršija 3 proc.

Vasario 25 dieną vykusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose R.Pakso liberaldemokratai pagal gautų mandatų skaičių (181) užėmė ketvirtąją vietą, o pagal gautų balsų skaičių (137,3 tūkstančio) buvo treti.

Į Vilniaus mero postą pretenduojantis R.Paksas pareiškė, kad partijos sėkmė - jo politinės reabilitacijos pradžia.

2004 metais Konstitucinis Teismas nustatė, kad 2003 metais prezidentu tapęs R.Paksas triskart pažeidė Konstituciją ir sulaužė priesaiką. Dėl šių kaltinimų Seimas per apkaltą R.Paksą nušalino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų