REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos ministras pirmininkas Michailas Fradkovas savo kolegos iš Latvijos Aigaro Kalvyčio vizitą apibūdino kaip žingsnį, kuris "duos teigiamą impulsą" tolesniems Maskvos ir Rygos santykiams.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat išreiškė viltį, kad sutartis dėl valstybės sienos su Latvija, kurią pasirašyti tikimasi antradienį, bus ratifikuota Rygoje be politinių "priesvorių".

REKLAMA

"Mes tikimės, kad sutarties ratifikavimas Seime vyks be netikėtumų arba kokių nors, kaip sakoma, politinių priesvorių prie šios sutarties", - sakė M.Fradkovas, pradėdamas derybas su Latvijos premjeru.

Išreiškęs pasitenkinimą, kad klausimas dėl sienos sulauks "tarptautinio ir teisinio sprendimo", Rusijos vyriausybės vadovas pažymėjo, kad "pozityvi pati atmosfera".

Savo ruožtu A.Kalvytis pareiškė: "Aš manau, kad mes pasirengę eiti į priekį šiuo klausimu gana dinamiškai".

REKLAMA
REKLAMA

"Pas mus vyko rimtos parlamento diskusijos šiuo klausimu, ir mes padarėme išvadą, kad ratifikavimas neturi turėti sunkumų mūsų parlamente, nes sprendimas remti šį klausimą buvo gana įtikinamas", - pabrėžė Latvijos premjeras.

"Manau, kad iki gegužės pabaigos mes ratifikuosime - tai pats trumpiausias laikas, per kurį galima išspręsti visus techninius klausimus, užbaigti politines diskusijas ir ratifikuoti", - sakė A.Kalvytis.

Jis vylėsi, kad šį klausimą Rusijoje savo ruožtu išspręs ir Valstybės Dūma.

"Mes žinome, jog pas jus vėlyvą rudenį Dūmos rinkimai, žinome, kaip tokie klausimai itin opūs artėjant rinkimams. Viliamės, kad Rusija šį klausimą išspręs Valstybės Dūmoje ir jokių šio proceso netikėtumų neatsiras", - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų