REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ metu filmą „Regėjimo pojūtis“ pristačiusi kūrybinė grupė Lietuvoje jautėsi it „grįžę į šeimą“. Svečiai – aktorius Ianas Somerhalderis, režisierius Aaronas J. Wiederspahnas bei prodiuseris Buzzas McLaughlinas – teigė likę sužavėti Lietuvos gamtos, kultūrinio paveldo bei... naktinio gyvenimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Aplankėme nemažai kino festivalių visame pasaulyje, todėl drąsiai galime teigti: „Kino pavasaris“ lygiu nenusileidžia kitiems panašaus pobūdžio renginiams“, - šiltu priėmimu bei turiningu laisvalaikiu džiaugėsi filmo „Regėjimo pojūtis“ režisierius Aaronas J. Wiederspahnas.

REKLAMA

Pasak jo, Lietuvoje, priešingai nei kitur, į filmus žiūrima ne tik kaip į laisvalaikio praleidimo formą, bet – kaip į priežastį bendravimui, diskusijoms bei apmąstymams.

Svečiai išsidavė festivalio metu nespėję pažiūrėti nei vieno filmo, išskyrus pirmąjį. Daugiausiai laiko kūrybinė grupė praleido kelionėse po sostinę bei jos apylinkes.

Režisierius bei prodiuseris tikino likę lengvai sukrėsti vizitų į įvairias Vilniaus istorines vietas ir sužavėti Lietuvos gamtos.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip amerikietį mane labai paveikė Jūsų šalies istorija – neįtikėtina, kiek daug teko ištverti tokiai mažai šaliai“, - sakė A. J. Wiederspahnas.

Serialo „Dingę“ žvaigždei I.Somerhalderiui Lietuva atmintyje išliks kaip labai gardaus maisto šalis.

„Esu buvęs ne vienoje Rytų Europos valstybėje, bet Lietuvoje maistas – visų skaniausias“, - teigė I.Somerhalderis, specialiai festivalio atidarymo proga išmokęs keletą sakinių lietuviškai.

Tai ne vieninteliai festivalio „Kino pavasaris“ svečiai. Į Lietuvą atvyksta ir vengrų režisierius Gyorgy Palfi, kuris antradienį oficialiai pristatys savo vaidybinį filmą „Taksidermija“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų