REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos nariai penktadienį iš esmės susitarė dėl sankcijų skelbimo Iranui, kuris neketina nutraukti savo branduolinės programos, o Irano prezidentas atidėjo savo planus kreiptis tiesiogiai į Saugumo Tarybą.

REKLAMA
REKLAMA

Balsavimas dėl sankcijų numatytas šeštadienį 15 val. (21 val. Lietuvos laiku). Didžiosios Britanijos pasiuntinys JT Emyras Jonesas Parry (Emiras Džounsas Paris) penktadienį pareiškė, jog sprendimas būsiąs vienbalsis.

REKLAMA

Tikimasi, kad Pietų Afrikos Respublika, kuri buvo pateikusi pataisas, kurios galėjo sužlugdyti JAV, Britanijos, Prancūzijos, Rusijos, Kinijos ir Vokietijos pateiktą sankcijų tekstą, balsuos už suderintą variantą.

"Mes pasiekėme ne visko, ko norėjome, bet pasiekėme daug", - sakė Pretorijos ambasadorius Jungtinėse Tautose Dumisani Kumalo (Dumisanis Kumalas), kuris šiuo metu pirmininkauja Saugumo Tarybai.

Tuo tarpu Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas (Mahmudas Ahmadinedžadas) atšaukė savo vizitą į Niujorką, kur ketino pats išdėstyti Saugumo Tarybai Irano poziciją, neva dėl to, kad JAV vėlavo išduoti vizas jam ir jo palydovams.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau JAV pareigūnai atsakė, jog dar pakanka laiko, kad M.Ahmadinejadas atvyktų į Niujorką iki balsavimo. Irano užsienio reikalų ministras Manouchehras Mottaki (Manučehras Motakis), gavęs vizą penktadienio rytą, atskris eiliniu reisu ir kalbės Saugumo Taryboje šeštadienį.

Teheranas atsisako sustabdyti urano sodrinimo darbus. Šis procesas gali būti panaudotas tiek branduolinės bombos gamybai, tiek taikiems tikslams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų