REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar vadinamoji Permainų koalicija pasirašė sutartį, kuria 16 vietų Klaipėdos taryboje laimėję Liberalų sąjūdžio, konservatorių, liberaldemokratų ir Rusų sąjungos atstovai įsipareigojo veikti kartu.

REKLAMA
REKLAMA

Vos vieno balso persvarą Tarybos daugumoje turinti koalicija toliau kviečia jungtis kitas frakcijas - kitą savaitę pirmą kartą akis į akį turėtų įvykti susitikimas su daugiausiai mandatų iškovojusiais liberalcentristais.

REKLAMA

Tačiau draugystė su jais mažai įtikima dėl dviejų priežasčių: liberalcentristai reikalaus aukštų postų, be to, koja kiša uostamiesčio mero Rimanto Taraškevičiaus ir konservatoriaus Naglio Puteikio sankirta - žibalo į ugnį toliau pila ir dabartinis kivirčas dėl Tiltų gatvės remonto.

Liberalų sąjūdžio kandidatas į Klaipėdos merus Artūras Šulcas neslėpė, kad prikalbinti derėtis kitame fronte esančias bei susitarimą pasirašiusias frakcijas sudėtinga.

REKLAMA
REKLAMA

Kitų mandatus Taryboje laimėjusių politinių jėgų atstovus bandyta kviesti ir praėjusį penktadienį, ir pirmadienį. Iškart sutikimą pasikalbėti davė socialdemokratai.

Jų derybininkas Valentinas Greičiūnas "Vakarų ekspresui" sakė, kad kol kas jokių sutarčių pasirašyti neketinama, nes laukiama skyriaus tarybos sprendimo, kuris turėtų paaiškėti kitą savaitę.

"Bus priimtas kolektyvinis sprendimas. Viską apsvarstysime, ir nuspręsime, kaip elgtis", - tikino jis.

Anot A. Šulco, Darbo partijos nariai iškart atsisakė kalbėtis su Permainų koalicija.

"Išsiuntėme kvietimą ir liberalcentristams, kurie atsakymą davė antradienį. Kiek žinau, jiems nepavyko pasirašyti kažkokio dokumento. Man paskambino derybininkė Judita Simonavičiūtė ir patvirtino apie susitikimą", - teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tvirtai nėra apsisprendę ir Rusų aljanso atstovai.

Permainų koalicija taip pat preliminariai pasiskirstė ir postus: liberalams atitenka mero bei Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigos. Konservatoriai užimtų vicemero ir Savivaldybės administracijos direktoriaus kėdes. Į pastarąją yra nusitaikęs N. Puteikis. Liberaldemokratai užsitikrintų antrojo mero pavaduotojo vietą, o Rusų sąjungos atstovui priklausytų Tarybos sekretoriaus postas.

Liberalai neslėpė, kad šioje situacijoje naudingiau būtų prisivilioti vieną arba dvi mažiau mandatų gavusią frakciją, nes jų politinis apetitas mažesnis.

Denisas NIKITENKA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų