REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liustracijos komisija penktadienį numato svarstyti galimus parlamentaro Algimanto Matulevičiaus ryšius praeityje su sovietų KGB, BNS pranešė komisijos pirmininkė Dalia Kuodytė.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės saugumo departamentas posėdžio išvakarėse pranešė perdavęs komisijai medžiagą dėl galimo A.Matulevičiaus bendradarbiavimo su SSRS Valstybės saugumo komitetu.

REKLAMA

"Valstybės saugumo departamentas tikisi, kad objektyviam pateiktos medžiagos nagrinėjimui ir pagrįsto sprendimo priėmimui neturės įtakos išankstinė kai kurių Liustracijos komisijos narių nuomonė, viešai išsakyta dar nesusipažinus su VSD surinkta medžiaga", - rašoma pranešime.

Pirmadienį posėdžiavusiai Liustracijos komisijai teko atidėti A.Matulevičiaus klausimo svarstymą, nes nebuvo gavusi VSD medžiagos. VSD aiškinimu, taip atsitiko todėl, kad A.Matulevičiaus galimų ryšių su KGB svarstymas nebuvo įtrauktas į skelbtą iš anksto Liustracijos komisijos posėdžio darbotvarkę.

REKLAMA
REKLAMA

VSD generalinis direktorius Arvydas Pocius, praėjusią savaitę kalbėdamas Seime, pareiškė, jog surinkta pakankamai medžiagos, patvirtinančios, jo teigimu, Seimo Nacionalinio ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko A.Matulevičiaus praeities ryšius su sovietiniu saugumu. VSD tai įrodančius dokumentus pažadėjo pateikti Liustracijos komisijai.

Antradienį VSD kreipėsi į Seimo pirmininką Viktorą Muntianą su siūlymu panaikinti parlamentaro teisę dirbti su slapta informacija, tvirtindamas, jog A.Matulevičius, pildydamas anketą gauti tokį leidimą, nuslėpė savo biografijos faktus. Sprendimo tikimasi kitą savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jeigu A.Matulevičius netektų tokio leidimo, jis nebegalėtų dirbti NSGK.

A.Matulevičius neigia bendradarbiavęs su KGB ir apskundė teismui VSD vadovą A.Pocių, kaltindamas jį šmeižtu ir reikalaudamas 100 tūkst. litų kompensacijos už neturtinę žalą.

A.Matulevičius, kuris yra vienas aršiausių A.Pociaus kritikų, vadovavo NSGK atliktam VSD veiklos tyrimui. Pernai gruodį paskelbtos tyrimo išvados buvo nepalankios dabartinei VSD vadovybei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų