REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskelbti originaliausiai informacines technologijas pamokų metu taikantys Lietuvos mokytojai. Nacionaliniame „Mokytojų novatorių“ konkurse, kurį trečius metus iš eilės rengia Švietimo ir mokslo ministerija kartu su bendrove „Microsoft Lietuva“, geriausiai pasirodė pedagogai iš Kėdainių, Panevėžio ir Kauno rajonų. Jie vyks atstovauti Lietuvai Europos mokytojų novatorių suvažiavime Paryžiuje.

REKLAMA
REKLAMA

Jau trečius metus rengtas „Mokytojų novatorių“ konkursas, kuriuo siekiama paskatinti aktyvesnį kompiuterių ir kitų technologijų naudojimą mokyklose, šiemet sutraukė rekordinį kiekį dalyvių – savo darbus atsiuntė beveik 500 pedagogų iš maždaug 120 mokyklų. Mokytojai atstovavo net trečdaliui visų Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų.

REKLAMA

Konkurso nugalėtojai buvo paskelbti Vilniuje vykusio „Mokytojų novatorių“ forumo metu. Aukščiausias tris vietas konkurse užėmė pedagogai iš Kėdainių ir Panevėžio rajonuose bei Kaune įsikūrusių mokyklų. Pirmąją vietą iškovojo Kėdainių raj. Krakių Mikalojaus Katkaus vidurinės mokyklos fizikos ir matematikos mokytojas Renoldas Klimavičius:

„Kompiuteris mokykloje neturi tapti tikslu, o tik priemone geriau įsigilinti į dėstomą medžiagą, ją suprasti, pamatyti, kaip realiai veikia teoriniai modeliai. Tuo pačiu ir pats siekiu išsiskirti ne kuo aktyvesniu technologijų taikymu pamokose, o tiesiog jų pagalba geriau parengti savo mokinius“, - sako R.Klimavičius. Anot jo, džiugu, kad šiandien daugelyje mokyklų techninės darbo sąlygos gerėja. Mokytojams belieka išmokti tuo tinkamai pasinaudoti.

REKLAMA
REKLAMA

R.Klimavičius „Mokytojų novatorių“ konkurse dalyvauja jau trečią kartą. Tiesa, anksčiau ant nugalėtojų pakylos užkopti jam nebuvo pavykę. Šiemet pedagogas parengė darbą „Ekonomikos modeliai“, kuris skirtas matematikos dalykui. Jis nusipelnė aukščiausio komisijos įvertinimo ir buvo pripažintas geriausiu.

Antrąją vietą šių metų konkurse užėmė Panevėžio raj. Krekenavos Mykolo Antanaičio vidurinės mokyklos mokytoja Rita Štaupienė su darbu „Medžių galybė“. Trečia liko pedagogė Jūratė Blažienė iš Kauno Kalniečių vidurinės mokyklos. Fizikos mokytoja konkursui pristatė darbą „Archimedo jėga“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mokytojų novatorių“ konkurse gali dalyvauti bet kurią discipliną dėstantys pedagogai iš visų Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų. Jų užduotis – parengti metodinę medžiagą, aprašančią informacinių technologijų panaudojimą pamokose. Naujas konkurso etapas prasidės rudenį.

Aktyviausi šiemet buvo dviejų didmiesčių – Panevėžio ir Kauno – atstovai. Nuo jų nedaug atsiliko ir pedagogai iš mažesnių Lietuvos miestelių, tarp kurių išsiskyrė Kuršėnų Pavenčių bei Lazdijų raj. Veisiejų vidurinių mokyklų mokytojai.

REKLAMA

„Prieš metus paskelbtas sociologinis tyrimas parodė, kad ne informatikos pamokų metu kompiuteriai Lietuvos mokyklose naudojami labai mažai. Ir viena iš svarbiausių kliūčių – pačių pedagogų įgūdžių ir žinių, kaip juos galima tinkamai pritaikyti, trūkumas. Jau keletą metų vykdomas „Mokytojų novatorių“ konkursas šią problemą palaipsniui padeda spręsti“, - tvirtina bendrovės „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius Mindaugas Glodas.

„Mokytojai novatoriai“ – tarptautinė programa, kurią jau trečius metus Lietuvoje vykdo Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerija kartu su bendrove „Microsoft Lietuva“. Ja siekiama paskatinti IT integraciją į mokymo bei mokymosi procesus, supažindinti mokyklų bendruomenę su plačiomis galimybėmis, kurias teikia šiuolaikinės technologijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų