REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdoje savivaldos rinkimus laimėję liberalcentristai derėsis, kad prisijungtų prie Artūro Šulco 16 tarybos narių koalicijos. Tačiau rinkimų nugalėtojų niekas nelaukia.

REKLAMA
REKLAMA

16 politikų koalicija rytoj tarsis su 7 vietas miesto savivaldybės taryboje turinčiais liberalcentristais dėl bendros koalicijos.

REKLAMA

Tuomet savivaldybės taryboje būtų 23 narių dauguma, kurią sudarytų 7 liberalcentristai, po 5 Liberalų sąjūdžio ir konservatorių atstovus, 4 liberaldemokratai, 2 Rusų sąjungos nariai.

Artūras Šulcas neigė, kad kalbėdamas su liberalcentristų derybų grupės vadove savivaldybės administracijos direktore Judita Simonavičiūte, sulaukė pasiūlymo, kad prie 16 koalicijos prisijungtų 7 liberalcentristai.

To nepatvirtino nei pati Judita Simonavičiūtė, nei Klaipėdos liberalcentristų lyderis meras Rimantas Taraškevičius. Jiedu sakė, kad partiją saisto įsipareigojimai 15 politikų koalicijai, kurių kandidatas į merus - R.Taraškevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau J.Simonavičiūtei priimtina, kad Klaipėdoje nebūtų opozicijos, tai yra visi 31 tarybos narys pasidalintų postus ir dirbtų kaip viena komanda.

„Klaipėda turi strateginį planą, trejų metų veiklos planą, kur smulkiai išvardinti miestui reikalingi darbai. Tai - subalansuota visų Klaipėdos partijų programa. Todėl savivaldybės taryba galėtų būti vieninga“,- teigė ji.

Anot J.Simonavičiūtės, nesutarimai kyla tik todėl, kad mero postas yra vienas, o norinčių jį užimti daug.

Susitarti nepavyko

Tačiau visai kitaip kalbėjo Briuselyje esantis Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus lyderis europarlamentaras Eugenijus Gentvilas. Jis teigė iš pokalbio su Artūru Šulcu supratęs, kad liberalcentristai prašosi priimami į koaliciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot E.Gentvilo, užvakar R.Taraškevičių į merus siūlanti partijų grupė bandė pasirašyti valdančiosios koalicijos sutartį, nes buvo pasikvietę ir liberaldemokratus. Tačiau to nepavyko padaryti.

„Liberaldemokratai ir Rusų aljansas sutarties nepasirašė. Todėl liberalcentristai, suvokdami realybę, ateina į mūsų koaliciją“, - sakė E.Gentvilas.

Vicemeras - N.Puteikis

Koalicija konservatoriams pažadėjo vicemero ir administracijos direktoriaus kėdę, liberaldemokratams - irgi mero pavaduotojo postą, o Rusų sąjungai - mero patarėjo pareigas.

REKLAMA

Anot Klaipėdos konservatorių lyderio Naglio Puteikio, naujos partijos, norinčios prisijungti prie A.Šulco koalicijos, turės tenkintis dar vienu vicemero ir administracijos direktoriaus pavaduotojo postais.

N.Puteikis, A.Šulcui tapus meru, ketina tapti jo pavaduotoju. Kol kas neaišku, kas pretenduoja vadovauti savivaldybės administracijai. Konservatoriai dar neapsisprendė.

N.Puteikis sakė, kad iki šio vakaro koalicija laukia partnerių, kurie suspės įšokti į nuvažiuojantį traukinį. Jo žiniomis, daugiausiai šansų turi Darbo ir socdemų partijos.

REKLAMA

„Jei niekas nenorės prisijungti, tada šiandien vakare bus pasirašyta 16 politikų koalicijos sutartis ir bus baigta formuoti miestą valdanti dauguma. Kadangi liberalcentristai nusprendė susitikti tik rytoj - tai, matyt, jų lemtis“, - tvirtino N.Puteikis.

Anot konservatoriaus, atėję į koaliciją liberalcentristai negalėtų pretenduoti į mero postą.

„Mūsų koalicijos kandidatas į merus - Šulcas ir dėl tos pozicijos jokių derybų nebebus. Neatiduosime liberalcentristams ir administracijos direktoriaus posto“, - teigė politikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, šiandien - „atviras konkursas“, kuri partija pirmoji papildys koalicijos gretas.

Mažesnis apetitas

„Pirmoji frakcija, pasirašiusi su mumis sutartį, turės lygias teises tarp penkių partijų pretenduoti į postus, vykdyti savo programą“, - sakė konservatorius.

Jo nuomone, koalicijai geriau, jei prisijungtų nedaug mandatų laimėjusi partija, nes jos politinis apetitas bus mažesnis.

N.Puteikis prognozavo, kad valdančioji dauguma turės net 21 balsą taryboje iš 31.

Vigandas Danilavičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų