REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Prancūzijos prezidentas Jacquesas Chiracas (Žakas Širakas) išreiškė savo paramą dešiniųjų kandidatui į prezidentus Nicolas Sarkozy (Nikolia Sarkozi) ir paskelbė, kad kovo 26 dieną vidaus reikalų ministras pasitrauks iš vyriausybės, idant visą laiką galėtų skirti rinkimų kampanijai.

REKLAMA
REKLAMA

Per televiziją parodytame pareiškime, kuris Eliziejaus laukuose esančioje prezidentūroje buvo įrašytas iš anksto, J. Chiracas teigė atiduosiąs savo "balsą ir paramą" 52 metų N. Sarkozy, valdančiosios dešiniosios Sąjungos už liaudies judėjimą (UMP) iškeltam kandidatui.

REKLAMA

Kaip rodo visuomenės nuomonės apklausos, šiuo metu N. Sarkozy lenkia varžovus, kurie balandžio ir gegužės mėnesiais vyksiančiuose rinkimuose sieks pakeisti J. Chiracą. Nuo jo atsilieka ir socialistų kandidatė, 53 metų Segolene Royal (Segolen Ruajal), ir centristų lyderis 55 metų Francois Bayrou (Fransua Bėru).

Ketvirtoje vietoje rikiuojasi kraštutinių dešiniųjų lyderis, 78 metų Jeanas-Marie Le Penas (Žanas Mari Le Penas). Jis gerokai lenkia likusius aštuonis kandidatus.

REKLAMA
REKLAMA

S. Royal atstovaujama Socialistų partija (PS) apkaltino N. Sarkozy naudojantis savo kaip vidaus reikalų ministro galiomis rinkimų kampanijos naudai. Vidaus reikalų ministras yra antrasis pagal svarbą asmuo Prancūzijos vyriausybėje.

N. Sarkozy atmetė kritiką ir pareiškė pasitrauksiąs iš ministro posto tik prieš pat balandžio 9-ąją, kai prasidės oficiali rinkimų kampanija. Manoma, kad jį vidaus reikalų ministro kėdėje pakeis kitas J. Chiraco proteguojamas politikas - užjūrio teritorijų ministras Francois Baroinas (Fransua Baruanas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų