REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pakruojo „Kruoja“ gali išnykti iš šalies futbolo žemėlapio. 2012 metų sezone pakruojiečiai užėmė rekordiškai aukštą, ketvirtąją vietą Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Neįvykdė tikslų

„Kruojos“ prezidento Lino Kubilicko teigimu, galimybė, kad Pakruojo komanda išnyks lygi 50 procentų.

REKLAMA

„Per paskutinius aštuonerius metus nė karto nebuvo įvykdytas ekipai keliamas tikslas. Pradedu galvoti, ar verta bandyti ir devintus“, – pagrindinę priežastį įvardijo „Kruojos“ prezidentas.

Prieš 2012 metų sezoną klubo vadovai garsiai kalbėjo apie vieną tikslą – laimėti medalius. Iki apdovanojimų pakruojiečiams trūko žingsnio – „Kruoja“ A lygoje iškovojo 65 taškus ir užėmė ketvirtąją vietą. Nuo bronzos medalius laimėjusios „Sūduvos“ pakruojiečiai atsiliko penkiais taškais.

REKLAMA
REKLAMA

L. Kubilicko nuomone, iki apdovanojimų pritrūko prarastų taškų žaidžiant su vidutiniokais.

Likimas paaiškės 2013 metais

Pasak „Kruojos“ prezidento, šiemet Pakruojo komandos biudžetas buvo didesnis nei pernai. Pasak L. Kubilicko, į 2001 metų sausį įkurtą „Kruojos“ klubą įdėta daug savų lėšų. Jam talkino ir mažesni rėmėjai.

„Kruojos“ prezidentas – kategoriškas: arba liks klubo prezidentu, arba visiškai iš jo pasitrauks.

„Mano atsisveikinimas nereikštų, kad komandos nebus. Gyvenimas tuo nesibaigia. Galbūt daugiau dėmesio skirs savivaldybė. Gal komanda žais I, II, gal net ir aukščiausioje lygoje“, – kalbėjo L. Kubilickas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo nežavi ir šansas žaisti UEFA Europos lygos kvalifikaciniame turnyre. Medalių neiškovojusi „Kruoja“ į jį gali patekti, jei Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės finale žais Panevėžio „Ekranas“ ir Vilniaus „Žalgiris“.

„Šansas – labai neapibrėžtas. Galime žaisti, galime ir ne. Tai paaiškės tik gegužę, o ruoštis sezonui reikia nuo sausio pradžios“, – aiškino L. Kubilickas.

Jo teigimu, „Kruojos“ likimas paaiškės 2013 metų pradžioje.

Neigia sąmokslo teorijas

„Kruoja“ šansus iškovoti medalius prarado priešpaskutiniajame ture, kai svečiuose lygiosiomis 1:1 sužaidė su Marijampolės „Sūduva“.

REKLAMA

Paskutinio turo mačas su Panevėžio „Ekranu“ nieko nebelėmė. Savaitės viduryje su panevėžiečiais „Kruoja“ žaidė LFF taurės ketvirtfinalyje. Žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad pakruojiečiai su Panevėžio klubu susitars – laimės taurės rungtynes, bet pralaimės paskutiniajame A lygos ture.

Sąmokslo teorijos nepasitvirtino – „Kruoja“ abejas rungtynes pralaimėjo 0:2.

„Man niekas nieko nesiūlė. Tai tarsi anekdotas“, – juokėsi L. Kubilickas.

Sekmadienį Pakruojyje nugalėjęs „Ekranas“ penktus metus iš eilės iškovojo A lygos medalius. L. Kubilickas paneigė žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, jog viena pagrindinių pasitraukimo priežasčių – klubo vadovai nebepasitiki savo futbolininkais ir įtaria, kad keturi komandos lyderiai – Giedrius Slavickas, Donatas Petrauskas, Irmantas Zelmikas ir Tomas Miklinevičius – pardavė rungtynes „Ekranui“.

REKLAMA

„Rašoma, jog persirengimo kambaryje pasakiau, kad už lapkričio algas sumokės tie keturi futbolininkai. Tai – visiška nesąmonė. Rūbinėje nebuvau penkerius metus. Jei atsiras žmogus, kuris mane ten matė – statysiu bačką alaus. Už tokį šmeižtą žaidėjai ketina kreiptis į teismą“, – tvirtino L. Kubilickas.

Futbolininkai – apšmeižti?

Patys „Kruojos“ futbolininkai neigia kaltinimus pardavus rungtynes.

„Tai – nesąmonė. Pati klubo valdžia tai neigia“, – kalbėjo „Kruojos“ kapitonas 30-metis G. Slavickas.

Jo nuomone, po tokių kaltinimų gali tekti ir baigti karjerą: „Gali net nebandyti niekur važiuoti, nes niekas nenorės priimti. Po tokių kalbų, baigi pražilti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G. Slavicko teigimu, po rungtynių su „Ekranu“ nebuvo jokio pakruojiečių konflikto. Po dviejų dienų komanda susirinko, atsisveikino atostogoms.

„Kai perskaičiau kaltinimus, pradėjo rankos drebėti. Absoliutus šmeižtas, nepagrįsti kaltinimai. Žaidėme, kaip galėjome“, – pyko „Kruojos“ vicekapitonas D. Petrauskas.

Jo teigimu, kalbos apie „Kruojos“ iširimą buvo ir nesibaigus sezonui. Dabar komanda atostogauja ir laukia Pakruojo komandos vadovų skambučių. Per tą laiką futbolininkai gali ieškotis ir kitų komandų.

Pasak G. Slavicko, kontraktai su visais žaidėjais baigėsi: „Futbolininkai visada ant tašių.“

REKLAMA

Gina komandos draugus

Sekmadienio rungtynių su „Ekranu“ antrajame kėlinyje „Kruojos“ puolėjas Valdas Trakys galėjo išlyginti rezultatą – jo smūgiuotas kamuolys atsimušė į skersinį.

„Kalbos apie parduotas rungtynes – gryna nesąmonė, išsigalvojimai. Visi žaidėme, kovojome. Tai mus dar labiau įskaudino po nesėkmingai pasibaigusio sezono. Po jo tiesiog norisi pailsėti“, – kaltinamus komandos draugus gynė V. Trakys.

33-ejų puolėjo kontraktas su „Kruoja“ pasibaigė, tačiau yra pratęsimo galimybė.

„Klubo prezidentui reikia statyti paminklą. „Kruoja“ eina į viršų, tobulėja. Futbolas – ne pigus žaisliukas. Verslininkai viską apskaičiuoja ir žino, ką gali ir ko ne. Laikyti silpnos komandos nėra prasmės“, – kalbėjo V. Trakys.

REKLAMA

„Kruojos“ saugas Gvidas Juška šansus apie komandos likimą padalijo kitaip nei prezidentas – 60 procentų, kad Pakruojo vienuolikės nebeliks.

„Jei komanda iširs, bus labai blogai. Galbūt žmonėms atsibodo merkti pinigus į futbolą“, – spėjo 30-metis G. Juška.

Savivaldybė sieks, kad „Kruoja“ liktų

Pakruojo rajono savivaldybė prie „Kruojos“ prisidėjo skirdama futbolininkams bendrabutį, kuriame jie gyveno nemokamai ir leisdama nemokamai naudotis sporto baze. Savivaldybės lėšomis buvo atnaujintas stadionas – pastatytos tribūnos, administracinis pastatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak Pakruojo rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Justino Jasiukaičio, savivaldybė kalbas apie galimą „Kruojos“ pasitraukimą girdėjo. Jo teigimu, kol kas viskas L. Kubilicko rankose.

J. Jasiukaičio nuomone, rajono vardą garsinanti Pakruojo komanda savivaldybei rūpi, o jos pasitraukimas būtų didelis nuostolis: „Kai turime futbolą komandą, Pakruojis daug gyvesnis, žmonės labiau užimti, turi kur nueiti. Pastebėjome, kad ir kaimuose padaugėjo kamuolį spardančio jaunimo.“

Administracijos direktoriaus pavaduotojo teigimu, savivaldybė „Kruoją“ taip pat rems ir toliau. Jei reikės, bandys gelbėti „Kruoją“, tačiau pati ją išlaikyti nėra pajėgi. Valdininkai stengtųsi ieškoti rėmėjų, tarpininkauti tarp klubo ir verslininkų.

REKLAMA

LFF apie pasitraukimą nepranešta

LFF „Kruoja“ apie galimą pasitraukimą nepranešė. „Kalbos lieka kalbomis. Viską sužinojome iš žiniasklaidos“, – tvirtino LFF varžybų ir renginių skyriaus vadovas Nerijus Dunauskas.

Prieš kelerius metus iš A lygos pasitraukusiems „Kaunui“ ir Klaipėdos „Atlantui“ nebuvo leista dalyvauja I lygoje. Jiems teko žaisti II lygoje. N. Dunauskas negalėjo pasakyti, kokių sankcijų LFF imtųsi, jei „Kruoja“ pasitrauktų. Viskas bus sprendžiama, gavus oficialų Pakruojo klubo raštą.

N. Dunauskas atmetė ir rungtynių pirkimo, pardavimo versiją: „UEFA ir FIFA nuolat stebi situaciją, yra sukurta išankstinė perspėjimo sistema. Kad kas nors paaiškėtų, neteko girdėti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų