REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie naujos kartos hibridinį automobilį „Toyota Prius“ oficialios informacijos dar nėra. Tačiau pagrindinės naujo modelio kūrimo tendencijos ir nemažai techninių detalių jau garsinama – Europos ir JAV automobiliniai leidiniai cituoja savo šaltinius iš japonų kompanijos.

REKLAMA
REKLAMA

Naujas „Toyota Prius“ pasirodys maždaug 2015 metais, automobilio kūrėjai hibridą žada padaryti dar ekonomiškesniu. Todėl „Toyota“ inžinieriai žada mažinti automobilio masę, gerinti ir taip padorią aerodinamiką ir aprūpinti automobilį naujomis padangomis su rekordiškai mažu pasipriešinimu riedėjimui.

REKLAMA

Be viso to ketvirtos kartos „Prius“ automobiliuose kaip papildomą įrangą bus galima užsakyti visų ratų pavarą „e-4WD“, kur galinės ašies ratus suks elektros motoras. Tiesa, visų ratų pavara veik tik iki 60 kilometrų per valandą greičio. Manoma, kad ši sistema leis padidinti automobilio populiarumą šaltesniuose kraštuose.

Taip pat užsimenama, kad automobilyje bus naudojamas dabartinis 1,8 litro darbo tūrio variklis. Tiesa, jis bus gerokai modernizuotas, rimtai „perkratyta“ bus ir elektrinė dalis. Teigiama, kad vidutinės kuro sąnaudos bus tik 3,1 litro šimtui kilometrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų