REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl naktinių sprendimų buvusią valdžią pliekusiems kairiesiems darbas naktį irgi sujaukė galvas. Jie pritarė, kad pirmuoju Seimo vicepirmininku taptų teisiamasis Vytautas Gapšys, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratų vedlys Algirdas Butkevičius buvo pasižadėjęs, kad Darbo partijos bylos kaltinamieji nepretenduos į jokius aukštus postus. Bet penktadienį į pirmąjį posėdį susirinkęs naujasis Seimas ne tik išrinko „darbietį“ V.Gapšį parlamento vicepirmininku, bet ir paskyrė jį pirmuoju pavaduotoju. Tai įvyko jau po vidurnakčio.

REKLAMA

Tokia naujosios valdžios skuba sukėlė ne tik opozicijos pasipiktinimą, bet ir sumaištį kairiųjų gretose. Balsuojant dėl V.Gapšio skyrimo pirmuoju Seimo vicepirmininku įdomiai elgėsi partijos „Drąsos kelias“ atstovai. Buvusi teisėja Neringa Venckienė, kuriai, kaip ir Darbo partijos atstovui, gresia netekti teisinės neliečiamybės, jį parėmė. Tačiau net trys jos frakcijos kolegos laikėsi kitokios nuomonės. N.Venckienė Darbo partijos bylos kaltinamiesiems paramą žada ir balsuojant dėl neliečiamybės panaikinimo.

REKLAMA
REKLAMA

Viktoras Uspaskichas taip pat neketina likti skolingas N.Venckienei ir greičiausiai privers Darbo partijos frakciją numoti ranka į prokurorų pastangas nubausti įstatymus pamynusią teisėją.

„Akivaizdu, kad V.Gapšio išrinkimas - socialdemokratų nuolaida “darbiečiams„. Greičiausiai tai buvo suderinta dviejų partijų vadovybių“, - taip situaciją komentavo politologas Vytautas Dumbliauskas.

Pasak V.Dumbliausko, toks socialdemokratų ir „darbiečių“ žingsnis - politiškai trumparegiškas: „Viena vertus, jie skyrė šį žmogų į tokias pareigas - o jis ir pats kandidatavo - žinodami, kad jam, kaip ir V.Uspaskichui, realiai gresia keleri metai kalėjimo. Be to, bent jau viešai, naujoji koalicija visokiais būdais stengiasi įsiteikti prezidentei, pakeisti jos priešišką nuostatą. Tai nejaugi jie tikisi tai padaryti tokiais veiksmais?“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų