REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prokuroras, tiriantis trijų šeimos narių iš Didžiosios Britanijos nužudymą Prancūzijos Alpėse, sakė, kad nusikaltėlio motyvas dar nežinomas, pranešė BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Rugsėjo mėnesį Prancūzijos Alpėse nežinomas užpuolikas nušovė Saadą al Hillį, jo žmoną ir uošvę bei prancūzą dviratininką. Dvi S. al Hillio dukros liko gyvos. Praėjus dviem mėnesiams pareigūnai tebetiria nusikaltimą. Prancūzijos prokuroras Ericas Maillaud teigė, kad dar tiriamos visos galimos nusikaltimo versijos. Pasak prokuroro, tyrimas pasistūmėjo į priekį, bet motyvas dar nežinomas ir nėra pagrindinio įtariamojo.

REKLAMA

Tyrimas apima septynias valstybes: Prancūziją, Šveicariją, Italiją, Jungtinę Karalystę, Švediją ir Ispaniją, kur S. al Hillio tėvas turėjo butą. Pareigūnai apklausė apie 800 liudininkų ir turi peržiūrėti tūkstančius valandų vaizdo įrašų iš pakelių filmavimo kamerų bei ištirti įvykio vietoje rastus įkalčius.

E. Maillaud sakė, kad žudikas, be abejonės, yra žudęs ir anksčiau. Pasak jo, neaišku, ar tai reiškia, kad nusikaltėlis buvo profesionalus žudikas. Tačiau pridūrė, kad jei tai buvo užsakyta žmogžudystė, darbas buvo atliktas prastai.

Įvykio vietoje pareigūnai nerado DNR, todėl vienintelis tikras įkaltis yra nusikaltimo ginklas. Iš kulkų tūtelių galima spręsti, kad aukos buvo nužudytos senoviniu ginklu. E. Mejo atsisakė papasakoti apie nusikaltimo įrankį, bet pranešama, kad tai gali būti kolekcinis „Luger“ pistoletas. Tokie pistoletai buvo išduoti Šveicarijos armijai prieš Pirmąjį pasaulinį karą. „Luger“ pistoletas yra retas ginklas, bet Šveicarijoje jų gauti yra lengviau, nes ten buvusiems kariuomenės pareigūnams buvo leidžiama pasilikti ginklus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų