REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mama, tėtis ir trys mandagūs, gerai išauklėti vaikai. Keturių miegamųjų namas gražioje kaimo vietovėje vakarų Anglijoje ir naujas blizgantis automobilis. Kaimynai manė, kad tai tipiška viduriniosios klasės šeima, bet išaiškėjusi tiesa pašiurpino ne tik juos, bet ir visą Britaniją, rašo dailymail.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Nors šeima neturėjo akivaizdaus pajamų šaltinio (vyras prarado darbą per krizę), tačiau ir toliau vykdavo į prabangias keliones bei mėgaudavosi dažnomis savaitgalių išvykomis.

REKLAMA

Tik štai – tamsus debesis užtemdė laimingą jų gyvenimą. Netgi bet kuriam žmogui iš šalies tapo akivaizdu, kad iki tol buvęs linksmam ir energingas 10 metų sūnus smarkiai serga, kai jam nuslinko visi plaukai ir antakiai. Galiausiai vaikas nebegalėjo paeiti savomis kojomis ir sėdosi į neįgaliųjų vežimėlį.

Šeima vis rečiau susitikdavo su senais pažįstamais, kol galiausiai visiškai užsisklendė.

Tik ar tikrai viskas buvo taip, kaip atrodo?

Paaiškėjo, kad tai tebuvo godžios moters, 37 šeimos motinos Emmos La Garde suregztas planas.

Nenorėdama atsisakyti pasiturimo gyvenimo, ji pavogė savo sūnaus vaikystę, versdama jį apsimetinėti, kad serga vėžiu. Suklastojusi medicininius įrašus, E. La Garde pasiglemžė daugiau kaip 85 tūkst. svarų pašalpų.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmiausia nuskutusi galvą ir antakius, ji dešimties metų berniukui visiškai uždraudė kieme šokinėti ant batuto, žaisti futbolą su draugais ir dalyvauti bet kokioje fizinėje veikloje mokykloje. Visa tai – „dėl jo būklės“.

Pamatęs, kaip ši istorija nevaldomai rutuliojasi ir vis gilėja, vyras pasipriešino žmonos „verslo planui“, bet ji nesutiko sustoti. Poros santykiai pašlijo ir jie išsiskyrė.

Tačiau net ir susiradusi naują vyriškį E. La Garde toliau tęsė spektaklį su savo sūnumi. Išgalvotai būklei „blogėjant“, motina privertė vaiką pradėti naudotis vežimėliu ir visiškai niekur nebeiti pėsčiomis. Kai berniukas nuskusta galva mokykloje kartą pasirodė su skara, sulaukė skaudžių kitų vaikų pašaipų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gaunamas pašalpas E. La Garde leido savo malonumui, prabangos prekėms ir prašmatnioms atostogoms.

Nors visi pinigai buvo gaunami naudojantis berniuku, jam pačiam iš to malonumo buvo mažai. Net per kelionę į Floridą motina griežtai uždraudė pakilti iš vežimėlio – net ten, kur jų niekas nepažįsta, vertė vaidinti sunkų ligonį.

Galiausiai paaiškėjus ištisus mėnesius trukusiam farsui, E. La Garde buvo apribotos motinystės teisės ir ji nuteista kalėti trejiems metams ir devyniems mėnesiams. Ji pripažinta kalta dėl žiauraus elgesio su vaiku, sukčiavimo pagal aštuonis kaltinimus ir medicininių įrašų klastojimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų