REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas paskelbė liūdnai atrodančią šalies nusikaltimų, kurių aukomis tapo nepilnamečiai, statistiką. Vien per pirmus devynis šių metų mėnesius šalyje nenatūralia žiauria mirtimi gyvenimą baigė beveik pusantro tūkstančio paauglių, skelbia naujienų agentūra „Interfaks“.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos Federacijos Tyrimų komitetas per devynis 2012 m. mėnesius pradėjo beveik 11 tūkst. baudžiamųjų bylų, susijusių su nusikaltimais prieš nepilnamečius, pranešė premjeras D. Medvedevas susitikime, kuriame buvo aptariamos nepilnamečių nukentėjusių skaičiaus mažinimo priemonės.

REKLAMA

„Per devynis šių metų mėnesius vien tik tyrimų komitetas pradėjo 11 tūkst. baudžiamųjų bylų, susijusių su nusikaltimais prieš nepilnamečius, −kalbėjo premjeras. – 1292 vaikų mirė nuo žudikų rankų“.

D. Medvedevas patikslino, kad ypatingai pažeidžiami yra skurstančių šeimų vaikai, našlaičiai, taip pat ir paaugliai, kurie liko be tėvų globos. Jo teigimu, Dūmoje šiuo metu peržiūrimi 11 su vaikų teisių apsauga susijusių įstatymų. „Keturi projektai yra skirti nepilnamečių teisų apsaugos klausimams spręsti“, − aiškino jis.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimų komiteto duomenimis 10,8 proc. visų pradėtų baudžiamųjų bylų nagrinėjamų nusikaltimų, padaryti prieš nepilnamečius. Iš jų 428 tiriamos žmogžudystės, 322 nagrinėjami tyčiniai sunkūs kūno sužalojimai, 990 – išprievartavimai, 1887 – seksualinio pobūdžio prievartos veiksmai, 2108 – lytiniai santykiai ar panašūs seksualinio pobūdžio veiksmai su jaunesniais nei 16 metų asmenimis ir palaidas elgesys.

Daugiausiai baudžiamųjų bylų pradėtos Maskvos teisėsaugos pareigūnų iniciatyva, taip pat jų kolegų Permės srities, Irkutsko, Sverdlovsko ir Čeliabinsko regionuose. Per devynis 2012 m. vidaus reikalų tarnyba paskelbė 10,978 prapuolusių be žinios paauglių paiešką. Iš jų 3364 buvo jaunesni nei 14 metų.

Derėtų atkreipti dėmesį į tai, kad Vyriausybės posėdyje pateikti duomenys, rodo nusikaltimų, nukreiptų prieš vaikus, augimą per pastaruosius metus. Pavyzdžiui, per nagrinėjamą devynių mėnesių laikotarpį 2009 m. Rusijoje buvo užfiksuoti tik 518 nepilnamečių nužudymai. Tiesa, 2008 m. tokių nusikaltimų buvo registruoti visi 1,5 tūkst.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų