REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar kada nors ėjote pietauti ir mąstėte, kiek laiko tas duonos krepšelis pragulėjo ant stalo ar kodėl jūsų padavėja niekaip nepasirodo? Buvusi padavėja Debra Ginsberg savo knygoje atskleidžia krūvą purvinų restoranų paslaptėlių ir kai kurios iš jų tikrai gali jus nustebinti.

REKLAMA
REKLAMA

Debra Ginsberg dirbo padavėja 20 metų ir tuomet, remdamasi savo patirtimi, parašė memuarus, pavadintus „Tikroji padavėjos išpažintis“. Daugybėje restoranų, ir siūlančių tik dienos pietus, ir vertinamų penkiomis žvaigždutėmis, ji teigia mačiusi ne vieną bjaurų įprotį, kuris pašiurpintų lankytoją - pradedant maisto pakėlimu nuo grindų ir baigiant personalo santykiais darbo vietoje ir darbo metu.

REKLAMA

Buvusi padavėja dalijasi 10 šokiruojančių (ir kai kuriais atvejais tiesiog bjaurių) restoranų paslapčių, kurias pamatė per darbo metus.

1. Pamąstykite apie duonos krepšelio vengimą

„Yra visuotinai žinomas faktas, kad restoranuose duona ir sviestas keliauja nuo stalo prie stalo – jei jie nesuvalgomi, jie nunešami į virtuvę ir tada patiekiami jau naujiems klientams.“ – įspėja D. Ginsberg.

2. Jei jūsų padavėja valandėlei dingsta, gali būti, kad ji bendrauja ne su kitu klientu, o su kitu darbuotoju

REKLAMA
REKLAMA

D. Ginsberg teigia, kad „romantika virtuvėje“ yra labai dažnas reiškinys. Ji pasakoja nelaiku pasirodžiusi vystant pasimatymus virtuvėje ir sandėliuke... ir tai vyksta ant maisto, šalia maisto.

3. Ar restoranų darbuotojai tikrai plauna rankas?

Ar kada nors galvojote, ar restoranų darbuotojai tikrai laikosi reikalavimų, nurodytų rankų plovimo ženkluose? Pasak D. Ginsberg, nebūtinai.

„Tai liūdnas faktas“, – sako ji. „Manau, kad dažnai nutinka, kad virėjai, ar kiti su maistu dirbantys žmonės, tiesiai iš tualeto eina atgal į virtuvę nenusiplovę rankų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Užsisakykite martinį be alyvuogių

D. Ginsberg siūlo du kartus pagalvoti prieš valgant alyvuoges iš martinio.

„Papuošimas būna bjaurus. Dažnai alyvuogės net būna senos ir apdulkėję. Tiesiog nevalgykite jų. Ypatingai ši taisyklė galioja baruose, kur ant šių papuošimų visi kosėja ir kiša rankas į jų pilną indą.“

5. Neužsisakykite visiškai iškepto kepsnio

Jei mėgstate raudoną mėsą visiškai iškepusią, ekspertai siūlo nesitikėti pačių geriausių mėsos gabalų. Šefai mažiau paklausius ir prastesnės kokybės kepsnius dažnai pasaugo tiems klientams, kurie užsisako visiškai iškeptą mėsą.

REKLAMA

6. Nesirinkite makaronų patiekalų su jūros gėrybėmis

Jei ypatingasis dienos patiekalas yra su žuvimi ar jūros gėrybėmis, D. Grinberg pataria jo atsisakyti.

„Iš mano patirties teiginys, kad patiekiamas makaronų patiekalas su šviežiomis jūros gėrybėmis ar žuvimi, reiškia, kad ta žuvis ar gėrybės jau kurį laiką stovėjo ir dabar buvo sukištos, pavyzdžiui,  į ravioli.“

7. Nesupykdykite šefo

Nei viena virtuvė nemėgsta, kai maistas parsiunčiamas atgal. Kai klientas to reikalauja, padavėjas/a atsiduria labai keblioje padėtyje, nes turi tai pasakyti šefui. O piktas šefas yra visuomet.

REKLAMA

„Niekada nedirbau su šefu, kuris pirmiausiai nebūtų pareiškęs, kad patiekalas yra geras, o klientas klysta. O jei jam buvo bloga naktis ir tu jį papildomai sunervinai, naujo patiekalo teks laukti labai ilgai.“

8. Atsisakykite kavos po pietų

Mąstote užsisakyti kavos po vėlyvų pietų? Tikimės, kad jums nesvarbu, ką gausite, informuoja D. Ginsbeg.

„Tiesa ta, kad tai gali būti kava su kofeinu, nors užsisakėte be kofeino. Gali nutikti taip, kad jei negeriate kavos su kofeinu, jos iš viso negausite.“

9. Jei norite pasiimti maisto likučius, paprašykite padavėjo atnešti dėžutę ir susipakuokite patys

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vienas bjauriausių dalykų, kuriuos teko matyti virtuvėje, yra kuomet likučiai iškrenta ant grindų, o padavėjas juos šaukštu susemia tiesiai į išsinešimui skirtą dėžutę“.

10. Stenkitės neiti į restoranus per Motinos ar Valentino dieną

D. Ginsberg teigia, kad tokias šventes kaip Motinos ar Valentino diena, restoranų versle dirbantys asmenys dažnai vadina „mėgėjų vakarais“, nes būtent tada daugybė žmonių eina į restoranus. Buvusi padavėja įspėja, kad per šventes nesitikėtumėte gero aptarnavimo, nes visas personalas yra labai užimtas.

Taigi, kada būtų geriausia eiti pietauti į restoraną?

„Geriausias laikas eiti pietauti, norint gauti šviežią ir skanų maistą iš gausaus meniu ir būti gerai aptarnautam, yra savaitės vidurys, nes manoma, kad būtent šiuo metu mėgautis maistu eina tikrieji pietautojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų