REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Fabrikuose Vokietijos demokratinės respublikos (VDR) teritorijoje, gaminusiuose produkciją kompanijai IKEA, buvo naudojamas politinių kalinių darbas. Tokie duomenys pateikiami penktadienį Vokietijos sostinėje paskelbtame audito kompanijos „Ernst & Young“ pranešime, kuris patvirtino anksčiau Švedijos žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją šia tema.

REKLAMA
REKLAMA

Žmogaus teisių gynėjai ne kartą ragino koncerną ištirti klausimą dėl priverstinio darbo fabrikuose Rytų Vokietijoje, kurie ten veikė nuo praėjusio amžiaus septintojo dešimtmečio, bet kiekvieną sykį buvo atsisakoma tai padaryti. Tik rugpjūčio pabaigoje baldų gamybos milžinas pasamdė „Ernst & Young “, kad išsiaiškintų situaciją.

REKLAMA

Ataskaita leidžia daryti išvadą, kad disidentų darbas buvo naudojamas IKEA fabrikuose Rytų Vokietijoje devintojo dešimtmečio viduryje ir kad koncerno vadovybės atstovai žinojo „apie tokios įvykių raidos galimybę“.

„Mes labai apgailestaujame dėl to“, – sakė žurnalistams koncerno atstovė. Ji pažymėjo, jog „tuo metu kompanija neturėjo tokios efektyvios kontrolės sistemos kaip dabar ir, matyt, nesiėmė pakankamų priemonių, kad užkirstų kelią tokiam gamybos būdui“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų