REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Irako valdžia paleido į laisvę buvusį šiitų judėjimo „Hezbollah“ lyderį Ali Mussa Dakdouką, kurį JAV įtaria prisidėjus prie Amerikos kariškių žudymo, praneša „Reuters“.

REKLAMA
REKLAMA

„Priežasčių toliau jį laikyti suimtą nėra. Vakar vakare buvo nutarta jį paleisti“, – sakė žurnalistams A. M. Dakdouko advokatas. Teisininkas pridūrė, kad jo klientas jau atvyko į Beirutą.

REKLAMA

JAV kariuomenės vadovybės duomenimis, A. M. Dakdoukas kaip „Hezbollah“ atstovas tiesiogiai dalyvavo rengiant Irako ekstremistus, taip pat sudarant šioje šalyje „specialiąsias grupes“ išpuoliams, sprogdinimams ir žmonių grobimui. Be kita ko, įtariama, kad jis suorganizavo penkių Amerikos armijos kariškių pagrobimą ir nužudymą 2007 metais.

2011 metų gruodį Jungtinės Valstijos perdavė Irako valdžiai paskutinį kalinį, Amerikos kariškių suimtą šios šalies teritorijoje. Vašingtonas kelis mėnesius įtikinėjo Bagdadą išduoti A. M. Dakdouką teisti Jungtinėse Valstijose, bet Bagdadas patikino JAV, kad ekstremistas už savo nusikaltimus stos prieš Irako teismą ir bus pelnytai nubaustas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų