REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prie finišo artėja virtualus edukacinis žaidimas tolerancijai ugdyti „Pažink“. Jo nugalėtojui, kuris paaiškės lapkričio 27 d., atiteks planšetinis kompiuteris „iPad“. Dar nevėlu jį laimėti – žaiskite žaidimą internete www.zaidimas.pazink.org iki š. m. lapkričio 18 d.

REKLAMA
REKLAMA

„Žaidimas leidžia pasitikrinti žinias apie žmogaus teises, diskriminaciją ir ją patiriančias visuomenės grupes, – sako Henrika Varnienė, Lietuvos neįgaliųjų forumo Administracijos direktorė. – Dažnai temos apie diskriminaciją ir žmogaus teises atrodo nuobodžios ir sudėtingos, todėl ieškojome nestandartinio sprendimo patraukliau, įdomiau ir aiškiau jas pristatyti.“

REKLAMA

Anot H. Varnienės, žaidėjai geriau supras, su kokiais sunkumais susiduria neįgalieji, kur ir kada diskriminaciją patiria jaunimas bei senjorai. Taip pat susipažins su įvairiomis tautinėmis bendrijomis ir religinėmis bendruomenėmis, sužinos įdomių faktų apie moterų ir vyrų lygybę bei nepagrįstas baimes netradicinės orientacijos žmonėms.

„Tikimės, kad žaidimas prisidės mažinat diskriminaciją, kuriant visiems atvirą visuomenę,“ – sako Lietuvos neįgaliųjų forumo Administracijos direktorė.

REKLAMA
REKLAMA

Žaidėjai turi atsakyti į 20 klausimų, tiksliau – pasirinkti teisingus jų atsakymus. Kas savaitę renkami du greičiausiai teisingai į klausimus atsakę žaidėjai. Jie turi nuspręsti: pasiimti savaitės prizą – grotuvą „iPod“ ar tęsti kovą dėl pagrindinių prizų – kompiuterio „iPad“, 4 dienų poilsio ir pramogų „Snow arenoje“ Druskininkuose, skrydžio oro balionu.

Žaidimas „Pažink“ yra viena iš projekto „C.A.F.E.: keisk požiūrį – siek lygybės“ veiklų. Jo finalas, po kurio paaiškės pagrindinių prizų laimėtojai, vyks š. m. lapkričio 27 d. projekto baigiamojoje konferencijoje Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Projektą „C.A.F.E.“ įgyvendina Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba kartu su partneriais – Lietuvos neįgaliųjų forumu  ir Lietuvos gėjų lyga. Jo veiklas taip pat vykdo Moterų informacijos centras, Tautinių bendrijų namai, Naujų religijų tyrimų ir informacijos centras, Lietuvos pensininkų sąjunga „Bočiai“ ir Lietuvos jaunimo organizacijų taryba. Projektą finansuoja Europos Komisija pagal Europos Bendrijos bendrojo užimtumo ir socialinio solidarumo programą PROGRESS (2007–2013) ir LR valstybė.

 

Užsakymo nr.: 2598

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų