REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip reaguotumėte sužinoję, kad įmonės vadovai per Kalėdinį darbo vakarėlį užsakė striptizo šokėjų pasirodymą? Galbūt vienus toks poelgis nemaloniai nustebintų, kiti su pasitenkinimu pradėtų trinti delnais, o treti galvoje perkratytų kino filmuose matytus vaizdus, kuriuose tokie pasirodymai nudažomi vulgarumo ir amoralumo spalvomis.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje striptizo šokėjų paslaugos toli gražu nėra naujiena, tačiau apie jų pasirodymus praktiškai niekas nekalba. Greičiausia tai pagrindinė priežastis, kodėl daugelis iki šiol įsivaizduoja, kad užsisakydamas striptizo šokėją sumoki pinigus už tai, jog priešais tave, grojant muzikai, nusirengtų įspūdingų kūno formų mergina arba gausiais raumenimis nesiskundžiantis vyrukas.

REKLAMA

Striptizo programų atlikėjas Saulius Grigūnas sutiko atsakyti į Balsas.lt klausimus apie šio specifinio verslo užkulisius:

- Kokiomis progomis dažniausiai yra kviečiami striptizo šokėjai? – Balsas.lt paklausė S. Grigūno.

- Priklauso nuo metų laiko. Vasarą ir pavasarį, be jokios abejonės, pagrindinis dėmesys koncentruojasi į mergvakarius ir bernvakarius. Tuo tarpu žiemą prasideda kalėdinių renginių maratonas. Kalėdiniai renginiai būna itin nuotaikingi. Itin dažnai striptizo šokėjų pasirodymus užsako įmonės. Galiu paneigti mitą, kad striptizas yra vien nusirengimas prieš publiką. Profesionalūs šokėjai kuria programas savo pasirodymams.

REKLAMA
REKLAMA

Ši sritis yra specifinė, todėl labai svarbu, kad žmonėms patiktų. Tada visa informacija keliauja iš lūpų į lūpas. Paslauga „Striptizas“ nėra įdomi „ant popieriaus“, bet kai žmonės pamato, tada pakeičia nuomonę. Striptizas turi idėją, šokį, kostiumus. Tai nėra paprasta daina ir šokis. Su šokėjais dirba choreografai, stilistai.

Pasikartosiu, striptizo šokėjai nebėgioja nuogi po sceną. Viskas pateikiama subtiliau. Todėl natūralu, kad vieni išgirdę gerų atsiliepimų apie raumeningo Kalėdų senelio pasirodymą, užsinori, jog toks apsilankytų ir jų įmonėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kada sulaukiate pirmųjų prašymų surengti striptizo šokėjų pasirodymą prieš Kalėdas?

- Šiais metais, jau nuo spalio pabaigos prasidėjo skambučiai. Todėl šiuo metu jau dėliojami gruodžio mėnesio grafikai. Intensyvus darbas prasideda nuo gruodžio 15 d. ir tęsiasi kelios dienos po Naujųjų metų. Įmonės supranta, kad reikia užsisakyti kaip įmanoma anksčiau, nes vėliau tą padaryti būna sunku.

- Kiek šokėjų įprastai dalyvauja striptizo programoje?

- Viskas priklauso nuo renginio programos ir pačios koncepcijos. Programoje vidutiniškai dalyvauja 4 atlikėjai. Tačiau turime pasirodymų, kuriuose dalyvauja po vieną, du, tris ar daugiau kaip keturi šokėjai.

REKLAMA

- Kokias naujas tendencijas iš klientų pusės pastebite?

- Kažkokių itin radikalių pokyčių pastaruoju metu nevyksta. Galima tik atkreipti dėmesį, kad pradedama daugiau užsakinėti striptizo šokėjų pasirodymus per gimtadienius. Kodėl ne? Striptizas – kaip gimtadienio dovana yra tikrai originalus pasirinkimas. Tikrai nėra taip, kad tokia paslauga populiari tarp jaunų žmonių. Buvo keli atvejai kai tokias paslaugas užsakė 40-mečio ar 50-mečio jubiliejui. Artimiausiu metu dalyvausime dar viename 50-metyje.

- Striptizo šokėjas – tai profesija ar galimybė papildomai užsidirbti?

- Striptizo šokėjai yra autoriai. Jie gauna autorinį atlyginimą, kuris priklauso nuo darbo rezultatų. Lygiai tas pats kaip ir su dainininkais. Mes kuriame muziką ir stengiamės, kad ji būtų viešinama. Tas pats ir su sukurta šokio programa.

REKLAMA

- Ar striptizo šokėjai sulaukia intymių pasiūlymų? Gal yra kilę kokių nors konfliktų su klientais?

- Galiu pasakyti, kad per visą tą laiką neturėjome rimtų konfliktų. Bet kokiu atveju, kai vykstama į bernvakarius ar mergvakarius yra lydintys asmenys, tuo atveju jei per daug išgėrę asmenys pradėtų siautėti.

Suprantama, kad uždarų vakarėlių metu pasitaiko įvairių pasiūlymų. Viskas lygiai taip pat, kaip ir bet kokio vakarėlio ar klubo aplinkoje. Bet rimtų nesusipratimų tikrai nepasitaikė. Striptizo šokėjus lydinti apsauga yra kaip nematomas personažas. Ir pasirodo tik tada, kai jis tikrai reikalingas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Koks yra vidutinis striptizo šokėjo amžius?

- Amžius svyruoja tarp 23-33 metų. Tas pats galioja tiek moterims, tiek vyrams. Kalbu apie tuos žmones, kuriuos pažįstu.

- Ar kiekvienas norintis gali tapti profesionaliu striptizo šokėju?

- Daugiausia priklauso nuo individualaus darbo. Tavo sugebėjimus turi įvertinti profesionalus choreografas, kuris leidžia arba neleidžia dalyvauti pasirodymuose. Suprantama, kad yra tokių, kurie mano, jog jie gali šokti. Bet striptizo šokėjas visų pirma turi būti reprezentatyvios išvaizdos. Kartais, nors žmogus ir labai nori bei stengiasi, bet nėra pakankamai išvaizdus, tai jam kelias dažniausiai užsiveria.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų