REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Menininko Berndnaut Smilde'o kambarinis debesis – ne kompiuterinis triukas. Tam, kad viduryje kambario atsirastų nuostabus baltas debesėlis, reikalingas kruopštus pasirengimas, rašo žurnalas „Time“, kuris šį kūrinį pripažino vienu iš geriausių metų išradimų.

REKLAMA
REKLAMA

Žurnalas „Time“ B. Smilde dirbtinį debesį išrinko tarp geriausių 2012 metų išradimų. Tam, kad jis taptų tikrove, būtinas smulkmeniškas pasirengimas. Kambario temperatūra, drėgnumas, šviesos intensyvumas – viskas turi būti apskaičiuota. Tai padarius, teigia B. Smilde, debesį galima „iškviesti“ naudojant rūko mašiną.

REKLAMA

Nors dirbtinis debesis kambaryje išsilaiko labai trumpai, jo efektas yra „efektyviai dramatiškas ir keistas“, rašo „Times“.

Priduriama, kad B. Smilde kūrinys apima ir Magritte'o siurrealizmo idėjas, ir senųjų meistrų kūrybos grožį, o tuo pat metu primena mums meno ir gamtos trumpalaikiškumą.

Anot „Time“, kiti geriausi metų išradimai„Google“ akiniai, 113 elementas, Sony RX100 skaitmeninė kamera, marsaeigis „Curiosity“, automobilio „Tesla“ modelis „S“, specialiai moterims sukurtos neperšaunamos liemenės, savaime prisipumpuojančios padangos, Baharo bokštai Abu Dabyje, povandeninis laivas „Challenger“, pasiekęs 11 km gylį, ir 14 kitų išradimų.

Su visu geriausių metų išradimų sąrašu galima susipažinti čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų