REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau prasidėjo Maltos ordino ambasados, Maltos ordino pagalbos tarnybos ir Lietuvos Nacionalinės televizijos ir radijo (LRT) labdaringa akcija „Maltiečių sriuba 2012“. Septintą kartą rengiamos akcijos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į vienišų, senų ir sunkiai sergančių žmonių padėtį bei visuomenės pagalbos jiems reikalingumą. Akcijos metu vyks renginiai daugiau kaip 20-ies Lietuvos miestų centrinėse aikštėse, taip pat – jaunimo labdaros idėjų konkursas „Geriausia labdaros idėja“.

REKLAMA
REKLAMA

„Padėti silpniems ir ligoniams - ne tik jau daugiau kaip 900 metų veikiančio Maltos ordino misija, tačiau ir kiekvienos brandžios visuomenės pareiga, – sako Maltos ordino ambasadorius Lietuvoje baronas Christian von Bechtolsheim. – Džiugu, kad mūsų akcijai pavyko pritraukti ne tik žymius Lietuvos visuomenės žmones, tačiau ir jaunimą. Tai rodo, kad Lietuvos visuomenė supranta šią skaudžią problemą ir yra pasiruošusi padėti.“

REKLAMA

Nuo lapkričio 14 d. kiekvienas gali paremti akciją „Maltiečių sriubą 2012“ skambindamas arba siųsdamas žinutę trumpaisiais numeriais (1416 – 2 Lt, 1418 – 10 Lt). Akciją vainikuos baigiamasis koncertas per Lietuvos televiziją gruodžio 25 d. 19.30 val., kurio metu geriausi Lietuvos atlikėjai kvies nelikti abejingiems pažeidžiamiausiai mūsų visuomenės daliai. Daugiau informacijos www.maltieciai.lt

Praeitais metais „Maltiečių sriubos 2011“ akcijos metu metu visoje Lietuvoje buvo surinkta 258 210 Lt. Šiais metais už už šiuos pinigus vykdomi Maltos ordino pagalbos tarnybos projektai „Maistas ant ratų“ 15-oje miestų ir „Socialinė priežiūra namuose“ 4-juose miestuose, skirti vienišiems, sunkiai sergantiems, negalintiems savimi pasirūpinti žmonėms. Maltiečiai jau nuvežė 47 920 porcijų karšto maisto vienišiems senukams į namus, tūkstančius kartų globotiniai yra aplankyti maltiečių slaugių.

REKLAMA
REKLAMA

Apie Maltos ordiną ir Maltos ordino pagalbos tarnybą

Maltos ordinas (MO) yra seniausia humanitarinės pagalbos organizacija pasaulyje, įkurta daugiau kaip prieš 900 m. Jeruzalėje. Šiuo metu MO vykdo pagalbos projektus 120- yje pasaulio šalių. Daugiau kaip 80 tūkst. MO savanorių visame pasaulyje teikia pagalbą 5 mln. skurstančių bei ligonių, o taip pat – nukentėjusių nuo karo, gamtos katastrofų, stichinių nelaimių.

Maltos ordino pagalbos tarnyba MOPT yra Maltos ordino socialinės pagalbos organizacija, įkurta 1991 m., dabar vienijanti daugiau kaip 700 savanorių. Pagrindiniai Lietuvoje vykdomi projektai yra: „Maistas ant ratų“ – karštos sriubos išvežiojimas į namus sunkiai sergantiems senukams 15 -oje miestų, „Socialinė priežiūra namuose“ projektas 4-iuose miestuose, taip pat – socialiniai vaikų dienos centrai 8-iuose miestuose, veikia jaunųjų maltiečių organizacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų