REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ford“ atliktas tyrimas parodė, kad 75 proc. Europos gyventojų per penkerius pastaruosius metus automobiliu yra keliavę šalyse, kuriose vyraujančia kalba jie negalėtų susikalbėti su vietos pagalbos kelyje tarnybomis. Todėl atnaujintoje „Ford Fiesta“ įdiegta naujausia komunikacijos sistemos SYNC versija su pagalbos kelyje sistema, bendraujančia net 26 Europos kalbomis.

REKLAMA
REKLAMA

„SYNC Emergency Assistance“ aktyvuojama įvykus avarijai. Deja, atsitinka taip, kad po smūgio automobilio keleiviai tiesiog fiziškai negali išsikviesti pagalbos, arba, būna tiek sutrikę, kad jiems sunku rišliai kalbėti gimtąja kalba, jau nekalbant apie užsienio“, - komentavo „Ford of Europe“ elektros ir elektroninių sistemų padalinio vyriausiasis inžinierius Christofas Kellerwesselis.

REKLAMA

Standartinės įrangos pakete esanti sistema yra komunikacijos sistemos SYNC dalis. Ji naudojasi informacija, gaunama iš GPS įrenginio, žemėlapiais ir vietos mobiliojo ryšio infrastruktūra tam, kad nustatytų tikslią autoįvykio vietą ir parinktų tinkama kalba įrašytą balso pranešimą apie nelaimę.

Tuomet sistema skambina Europos bendruoju pagalbos numeriu 112, tam naudodama kurio nors automobilio keleivio mobilųjį telefoną su SYNC sujungtą bevieliu „Bloetooth“ ryšiu. Sistema netgi  parenka būtent tame regione vyraujančią kalbą šalyse, kuriose kalbama keletu kalbų.

REKLAMA
REKLAMA

„SYNC Emergency Assistance“ aktyvuojama tuomet, kai išsiskleidžia automobilio saugos oro pagalvės arba automatiškai išjungiamas degalų siurblys. Automobilio SYNC ekrane atsiranda perspėjimas apie aktyvuotą sistemą, kuri po pauzės jungiasi su 112 operatoriumi. Automobilio keleiviai gali atšaukti skambutį pauzės metu, jei tokia pagalba nereikalinga. Susijungusi su operatoriumi sistema paleidžia įrašą apie nelaimę ir nusiunčia tikslias koordinates. Automobilio keleiviai taip pat gali girdėti ir kalbėtis su operatoriumi per SYNC įrenginį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų tyrimas parodė, kad galimybė komunikuoti su pagalbos tarnybomis vietos kalba net 40 Europos regionų yra neįkainuojama ir gali išgelbėti žmonių gyvybes“, - pridūrė Ch. Kellerwesselis.

Lietuvos vartotojai šią sistemą pirmiausia išvys netrukus „Inchcape Motors“ salonus pasieksiančiame kompaktiškame vienatūryje „Ford B-Max“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų