REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išankstiniais Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) elektroninių ryšių rinkos duomenimis, trečiąjį šių metų ketvirtį, palyginti su antruoju ketvirčiu, daugiau kaip 3 proc. padaugėjo abonentų, kurie naudojasi mokamos skaitmeninės televizijos paslaugomis, ir ketvirčio pabaigoje tokių abonentų iš viso buvo 374,8 tūkst.

REKLAMA
REKLAMA

115,1 tūkst. abonentų naudojasi skaitmeninės televizijos paslaugomis kabelinės ir mikrobangų daugiakanalės televizijos tinklais (KTV ir MDTV), 96,6 tūkst. - televizijos, teikiamos naudojant IP technologijas (IPTV), 73,6 tūkst. - skaitmeninės antžeminės televizijos (DVB-T) ir 89,5 tūkst. - palydovinės televizijos tinklais.

REKLAMA

Per metus bendras mokamos skaitmeninės televizijos abonentų padaugėjo 18 proc. Pajamos, gautos už skaitmeninės televizijos paslaugų teikimą trečiąjį ketvirtį, palyginti su antruoju, išaugo 2 proc. ir sudarė apie 31,6 mln. Lt.

Trečiąjį ketvirtį investicijos į elektroninių ryšių tinklo infrastruktūrą, palyginti su antruoju ketvirčiu, išaugo 41 proc. ir sudarė 84,5 mln. Lt. Palyginti su 2011 m. III ketvirčiu, jos išaugo 1 proc.

REKLAMA
REKLAMA

2012 m. III ketvirtį, palyginti su 2012 m. II ketvirčiu, elektroninių ryšių rinka beveik nepakito (sumažėjo 0,3 proc.) ir sudarė apie 576,6 mln. Lt. 2012 m. III ketvirtį, palyginti su tuo pačiu 2011 m. laikotarpiu, elektroninių ryšių rinka sumažėjo 4 proc.

Pajamos, gautos už mažmeninių plačiajuosčio interneto prieigos paslaugų teikimą trečiąjį ketvirtį išaugo 1 proc. ir sudarė 93,1 mln. Lt, įskaitant 15,2 mln. Lt pajamų, gautų iš abonentų, prisijungusių prie interneto viešaisiais judriojo ryšio tinklais.

Pajamos, gautos už viešojo judriojo ryšio tinklo ir (arba) viešųjų judriojo telefono ryšio paslaugų teikimą, 2012 m. III ketvirtį, palyginti su 2012 m. II ketvirčiu, beveik nepakito (sumažėjo 0,04 proc.) ir sudarė 234,7 mln. Lt, iš jų 5,3 mln. Lt (2,3 proc.) sudarė paslaugų teikėjų, neturinčių savo tinklo, pajamos (palyginti su praeitu ketvirčiu, sumažėjo 2,6 proc.). Į šias pajamas neįeina pajamos, gautos už tinklų sujungimą, bei pajamos, gautos už interneto prieigos paslaugų teikimą judriojo ryšio tinklu naudojant kompiuterį.

Per 2012 m. III ketvirtį interneto prieigos paslaugų abonentų, naudojančių plačiajuosčio ryšio technologijas, skaičius išaugo 2 proc., o per metus - apie 8 proc. ir iš viso sudarė 1033 tūkst. Abonentų, besinaudojusių interneto prieiga viešaisiais judriojo ryšio tinklais, skaičius per ketvirtį išaugo 4 proc. ir sudarė 275 tūkst. Abonentų, kurie plačiajuosčio interneto prieigos paslaugas gaudavo taikant fiksuotojo ryšio technologijas, skaičius per ketvirtį augo 2 proc. ir 2012 m. III ketvirčio pabaigoje sudarė 758 tūkst. Plačiajuosčio interneto ryšio skvarba 2012 m. III ketvirčio pabaigoje pasiekė 34,6 proc. Per ketvirtį ji išaugo 2,9 procentinio punkto, per metus - 4,8 procentinio punkto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų