REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tyrimas, kurio metu analizuotas ryšys tarp paauglių sekso ir skyrybų dažnio, parodė, kad moterys, kurios kažkada buvo anksti pradėjusios lytinius santykius, dažniau skiriasi.

REKLAMA
REKLAMA

Ajovos valstijos universiteto analizė parodė, kad 31 proc. moterų, kurios mylėtis pradėjo dar paauglystėje, išsiskirdavo per pirmuosius penkerius santuokos metus, o 47 procentai – neištempdavo pirmojo santuokos dešimtmečio. O štai skyrybų lygis tarp tų moterų, kurios seksą atidėjo pilnametystei, buvo gerokai mažesnis: 15 proc. per pirmuosius penkerius santuokos metus ir 27 proc. – per dešimtmetį.

REKLAMA

Tyrimo autorius Anthony Paikas, sociologijos profesorius Ajovos valstijos universitete, išanalizavo pusketvirto tūkstančio kada nors buvusių ar šiuo metu esančių ištekėjusių moterų atsakymų.

„Rezultatai patvirtina argumentus, kad ankstyvas seksualumas turi savo neigiamų pasekmių jaunuolių ateityje, viena jų – padidėjusi skyrybų tikimybė“, – aiškina Paikas. Jo teigimu, galima atrasti bent kelis paaiškinimus, kodėl yra šis keistas ryšys: galbūt priežastys, pastūmėjusios merginas į ankstyvą seksą, vėliau išprovokuoja ir santuokos žlugimą.

„Tikėtina, kad ankstyva seksualinė patirtis suformavo tokį elgesį ir tokius įsitikinimus, dėl kurių šeima nebegali būti tvirta.“ Kita vertus, pasak mokslininko, kol kas tai tėra versijos, kurias dar reikėtų pagrįsti surinktais duomenimis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų