REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos devynios iš 193 Jungtinėms Tautoms priklausančių šalių socialiniame mikrotinklaraštyje „Twitter“ turi paskyras su savo pavadinimu, o tarp jų yra ir Lietuva.

REKLAMA
REKLAMA

„Twiplomatijos“ arba šalies prekės ženklo įtvirtinimo „Twitter“ tyrimą atlikusi komunikacijų bendrovė „Burson-Marsteller“ teigia nustačiusi, kad dauguma paskyrų su šalių vardais priklauso privatiems asmenims, o trys iš penkių yra neveikiančios, sustabdytos ar apsaugotos, o tai reiškia, kad jas gali matyti tik patvirtinti vartotojai.

REKLAMA

„Vos kelių šalių vyriausybės ir turizmo organizacijos supranta šalies ženklodaros ir rinkodaros galią mikrotinklaraštyje „Twitter“, – teigia „Burson-Marsteller“ atstovas Matthiasas Luefkensas.

Tik Izraelio, Didžiosios Britanijos ir Pietų Afrikos Respublikos paskyras „Twitter“ patvirtino kaip oficialias. Jas tvarko šių šalių vyriausybinės ar turizmo organizacijos, teigia M. Luefkensas.

D. Britanijos paskyra – sėkminga kampanijos „Britanija yra didi“ , pradėtos šių metų kovą, dalis. Izraelio paskyra, kurią tvarko šalies užsienio reikalų ministerija, yra oficialus šalies „Twitter“ kanalas, turintis daugiau kaip 66 tūkst. sekėjų, teigiama tyrime.

REKLAMA
REKLAMA

Švedijos paskyrą @Sweden, turinčią 65 tūkst. sekėjų, tvarko valstybinis Švedijos institutas ir šalies oficialus turizmo departamentas. Tačiau jos „Twitter“ oficialiai nepatvirtino dėl „demokratiško“ formato, leidžiančio žinučių srautu kiekvieną savaitę rūpintis vis kitam piliečiui ir rašyti apie bet ką, kas tik šauna į galvą.

Antigvos ir Barbudos, Barbadoso, Lietuvos, Maldyvų ir Ispanijos paskyras taip pat tvarko atitinkamos turizmo organizacijos, taip reklamuodamos turizmo galimybes šalyje, parodė tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau neįmanoma pasakyti, kas valdo daugiausiai sekėjų pasaulyje turinčios šalies – Indonezijos – paskyrą. Joje pateikiamą informacijos apie šalį srautą seka 193349 žmonės, teigia M. Luefkensas.

Daug paskyrų su šalių vardais priklauso privatiems asmenims. Viena jų – paskyra su Egipto pavadinimu, kurią valdo Kalifornijos įlankoje gyvenantis žmogus.

Asmuo, kuriam priklauso paskyra @Canada jau ne kartą siūlė ją perduoti Kanados vyriausybei, jei tik ši to pageidaus, teigė M. Luefkensas, pažymėdamas, kad „Twitter“ taisyklės neleidžia paskyrų pardavinėti.

Jis teigė nesantis nustebęs, kad savo paskyras turi tik tiek šalių, teigdamas, kad jos tik dabar ima suvokti, kad tai galinga komunikacijos mašina.

„Manau, kad tai greitai pasikeis, ir vyriausybės taps aktyvesnės bandydamos perimti paskyrų „Twitter“ su jų šalių vardais kontrolę“, – teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų