REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įsivaizduokite normaliai veikiantį kompiuterį, kuris nėra kažkokia kvadratinė dėžė ant jūsų stalo ar išmanusis telefonas kišenėje. Kompanija „Motorola“ pristatė naujos kartos kompiuterį, valdomą balsu ir dėvimą ant galvos. Planuojama, kad „HC1“ pavadintas įrenginys prekyboje pasirodys Naujųjų metų išvakarėse.

REKLAMA
REKLAMA

Prietaisas primena masyvias kompiuterinių žaidėjų naudojamas ausines su mikrofonu. Iš tiesų pats kompiuteris tėra metalinė juosta, apjuosta aplink galvą, o įvesties ir išvesties įrenginiai pritvirtinti prie įrenginio šonų. Priekyje atsikišęs ir mikrofoną primenantis prietaisas – mažytis kompiuterio ekranas, kurį naudotojas gali valdyti balso komandomis. Kompiuteriui galima paliepti atidaryti failus, tikrinti elektroninį paštą arba priartinti ar atitolinti dešinėje pusėje įmontuotos kameros filmuojamą vaizdą. Be to, šį vaizdą „Bluetooth“ arba belaidžiu interneto ryšiu galima perduoti ir į kompiuterio ekraną, kuris yra kitoje patalpoje.

REKLAMA

Sunku būtų įsivaizduoti tokiu kompiuteriu kavinėje ar gatvėje besinaudojančius žmones. Tačiau „Motorola“ patikslina, kad tai daugiau darbo žmogui skirtas įrenginys. „HC1“ prietaiso kūrėjai ilgai dirbo, kad jo valdymui būtų visiškai nereikalingos rankos. Taigi, jei darbuotojo rankos nuolat užimtos arba jis neturi lokalios darbo vietos ir nuolat turi judėti, toks kompiuteris tikrai gali praversti.

Mobiliąsias aplikacijas kurianti „Ikanos Consulting“ kompanija paskelbė jau gaminanti programėlę, kuri būtų skirta greitosios medicinos pagalbos darbuotojams, kad šie galėtų tiesiogiai iš įvykio vietos chirurgui perduoti vaizdinę medžiagą apie nukentėjusįjį ir šis galėtų iš anksto pasiruošti operacijai. Kai kurios kompanijos jau išreiškė norą savo darbuotojus aprūpinti naujaisiais kompiuteriais. Tarp įdomesnių darbų buvo aukštos įtampos linijų tvarkymas. Normalu, kad sėdint elektros stulpo viršūnėje neturi laisvų rankų naršyti kompiuteryje, tad balso komandos – puiki išeitis.

Rinkos analitikai prognozuoja, kad nuo ateinančių metų dėvimų kompiuterių pardavimas turėtų gerokai augti. Žinant, kad „Google“ jau artimiausiu metu į pasaulį turėtų paleisti „Google Glass“ akinius, 2014-aisiais tikimasi visame pasaulyje dėvimų kompiuterių parduoti už pusantro milijardo JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų