REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neptūno Fontanas yra įsikūręs Piazza Nettuno aikštėje, Bolonijoje, Italijoje. Tai unikali skulptūra, kurią iš keturių kampų supa pusnuogės undinės, laikančios sau už krūtų, pro kurių spenelius veržiasi vanduo.

REKLAMA
REKLAMA

Neptūno Fontanas (nuotr. Gamintojo) Fontanas (nuotr. Gamintojo

Tai ne tik fontanas, bet ir kompanijos „Swarovski“ pagrindinės būstinės, esančios Wattens mieste, Austrijoje įėjimas.

REKLAMA

„Swarovski“ (nuotr. Gamintojo)

Dabar Briuselyje galite pamatyti ne tik besišlapinančio berniuko skulptūrą, bet ir moterišką jo ekvivalentą – tupinčią besišlapinančią mergaitę (Jeanneke Pis). Mergaitė buvo sukurta 1987 metais, skulptoriaus Denis-Adrien Debouvrie.

Jeanneke Pis (nuotr. Gamintojo)Jeanneke Pis (nuotr. Gamintojo)

Vienas naujausių menininko Klauso Weberio kūrinys stovi South Bank regione, Londone. Skulptūra vaizduoja vemiančius žmones, o originalus jos pavadinimas yra „The Big Giving“. Tai taip pat draugiškas aplinkai fontanas, nes išspjaunamas vanduo yra perdirbamas.

REKLAMA
REKLAMA

„The Big Giving“ (nuotr. Gamintojo)

Čikagos Tūkstantmečio parke stovi viešojo meno projektas, video skulptūra - „Crown Fountain “. Jį 2004 metais sukūrė Katalonijos menininko Jaume Plensa.

„Crown Fountain “ (nuotr. Gamintojo)

Vienas „Piano Works“ kompanijos darbuotojas Atlantoje sugalvojo kaip kūrybiškai panaudoti seną, aplūžusį pianiną. Tai šiuo metu yra ne tik vazonas gėlėms, bet ir fontanas, per valandą išpumpuojantis apie 2 000 galonų vandens.

„Piano Works“ (nuotr. Gamintojo)

„Canberra Times“ fontanas, esantis netoli Kanberos, Australijoje, buvo sukurtas 1979 metais menininko Roberto Woodwardo. Tai dovana miesto žmonėms, laikraščio „Canberra TImes“ 50-ojo jubiliejaus proga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Canberra Times“ (nuotr. Gamintojo)

Šis hipnotizuojantis vandens fontanas buvo suprojektuotas britų skulptoriaus Williamo Pye ir yra įsikūręs Sanderlande, Šiaurės Anglijoje. Fontane „The Vortex Fountain“ švelnios ir raminančios vandens srovės pakeistos galingu vandens sūkuriu. Stovinčio vandens bloko iliuzija sukurta panaudojus skaidrų akrilinį korpusą. Vanduo nubėga korpuso šonais, o pats sūkurys suformuotas panaudojant stiprias kintančias sroves.

The Vortex Fountain (nuotr. Gamintojo)The Vortex Fountain (nuotr. Gamintojo)

Tai gali atrodyti kaip „fotošopo“ programa redaguota nuotrauka, tačiau iš tiesų, krano skulptūra laikosi ant srovėje paslėpto vamzdžio. Šis Stebuklingo čiaupo fontanas (angl. Magic Tap Fountain) yra Aqualande, Ispanijoje.

Magic Tap Fountain (nuotr. Gamintojo)Magic Tap Fountain (nuotr. Gamintojo)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų