REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Remiantis Didžiosios Britanijos planais, šalyje bus uždrausti klaidinantys ir nereikalingi kelio ženklai, kurių kai kuriose vietovėse yra tiesiog apstu, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.

REKLAMA
REKLAMA

Transporto sekretorius Patrikas Makloklinas (Patrick McLoughlin) sakė, jog daugelio kelio ženklų tiesiog nereikia, nes jie nurodo akivaizdų dalyką. Be to, aibė nereikalingų ženklų klaidina vairuotojus ir net kelia grėsmė keliuose.

REKLAMA

Kelininkams ketinama nurodyti prieš įrengiant kelio ženklą pagalboti du kartus, ar jo tikrai reikia. Tokius planus remia kampanijos „Campaign to Protect Rural England“ dalyviai, kurie teigia, kad „kelio ženklų betvarkė su laiku tik didėja, ir niekas neprisiima atsakomybės už nereikalingų ženklų pašalinimą.“

Kampanijos nariai taip pat nori, kad vietos gyventojams būtų suteikta teisė reikalauti, kad vietos valdžios institucijos ir kelininkai pašalintų ženklus, kurie yra nereikalingi.

REKLAMA
REKLAMA

„Campaign to Protect Rural England“ išplatino nemažai nuotraukų, kuriose, pavyzdžiui, matyti, jog prie greitkelio A303 pastatyti du dideli nukreipiamieji ženklai link Stounhendžo, nors Stounhendžas aiškiai matomas ir nuorodų tikrai nereikia.

Transporto sekretorius pats sakė žinąs vieną idiotišką ženklą prie vienos Viduramžių bažnytėlės, kuris nurodo, kad nėra pėsčiųjų tako. „Bažnytėlė stovi prie seno kelio. Žinoma, kad ten nėra pėsčiųjų tako. Mums nereikia ženklo, kad tą sužinotume“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų