REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) sutiktų Darbo partijos lyderiui Viktorui Uspaskichui atimti teisinį imunitetą tik įvertinusi Seimo komisijos išvadas.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš manau, kad bus sudaryta Seimo komisija, ir ji pateiks savo išvadas. Kada mes jas turėsime, tada ir svarstysime, ar sutinkame“, – ketvirtadienį po LLRA tarybos posėdžio žurnalistams sakė partijos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis.

REKLAMA

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) balsuotų už imuniteto panaikinimą koalicijos parteriams, Darbo partijos nariams, ketvirtadienį pareiškė jos pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Delfi.lt konferencijoje A. Butkevičius sakė, kad teismų darbo negali reguliuoti politikai, teisinėje demokratinėje valstybėje visi Lietuvos piliečiai, tarp jų ir politikai, yra vienodai atsakingi prieš Lietuvos Respublikos įstatymus.

„Jeigu generalinis prokuroras kreipsis dėl imuniteto atėmimo, bus pagal Seimo statutą sudaryta tyrimo komisija ir po to vyks balsavimas, o mūsų partijos tarybos posėdžio metu buvo nuspręsta, kad teismas galėtų toliau vykdyti savo darbą ir imunitetas būtų panaikintas bet kuriam politikui, dėl kurio būtų kreiptasi“, – teigė realiausias kandidatas į Premjerus.

Klausiamas, jei būtų įrodyta Darbo partijos kaltė, ar ir toliau liktų valdančiojoje koalicijoje su šia politine jėga, LSDP lyderis atsakė, kad tai ateities klausimas – sprendimas bus priimtas teismui pasibaigus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų