REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasirodo, ne tik didieji prekybos centrai, dar nesibaigus rudeniui, jau meta kalėdinės prekybos kortą. Demaskuoti naminukės degtinės gamintojai savo neteisėtą veiklą irgi bando pateisinti pasirengimu kalėdiniams vakarėliams.

REKLAMA
REKLAMA

Kai ankstų lapkričio 11-osios rytą Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai pasilabino Šiaulių r., Bubių seniūnijoje, Dirvonų k., esančios sodybos šeimininkę, prie jos ūkinio pastato prišvartuoto „Audi 80“ bagažinė jau pririkiuota sklidinais įvairios talpos plastikiniais buteliais. Moteris nurodė, kad ūkinį pastatą nuomojanti šiauliečiui ir visai nesidominti, ką jis ten veikia. O vyras čia, pasirodo, neteisėtą verslą suko.

REKLAMA

Prasukus vieno automobilyje rasto butelio kamštį, pareigūnams į nosį tvokstelėjo naminės degtinės kvapas. Iš viso apie 160 litrų šio gėralo buvo pakrauta į automobilį, kurį vairuoti į Šiaulius rengėsi 35 metų šio miesto gyventojas D. Š. Vyras sakosi, kad visą šią produkciją pasigamino rengiamam kalėdiniam vakarėliui. Ir ne tik šią.

Ūkiniame pastate pareigūnai rado dar 18 statinių po 125 litrus raugo, skirto naminukei gaminti. Nežinia, kokio masto kalėdiniam vakarėliui rengėsi šiaulietis, tik jo jau nebebus. Mat pareigūnai išsivežė ne tik rastą naminukę, raugą, bet ir du aparatus nelegaliam alkoholiui gaminti. Dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo jam pradėtas  ikiteisminis tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

Lapkričio 13-ąją  Šiaulių rajono policijos komisariato pareigūnai naminukės aptiko Šiaulių r., Čigonų kaime. Čia juos atvedė kito nusikaltimo tyrimas. Apie pietus buvo gautas pranešimas, kad šiame kaime esančiame daugiabutyje yra nužudyta 47 metų moteris. Kriminalistai, įvykio vietoje rinkdami su nusikaltimu susijusią informaciją, šnekėjosi su daugiabučio gyventojais, kurių dauguma buvo neblaivūs, vaikščiojo po šio namo patalpas ir vieno buto sandėliuke rado penkias plastikines talpas su alkoholio kvapą skleidžiančiu skysčiu. 15,5 litro šio skysčio priklausė A. J. 42 metų vyrui dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų laikymo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lapkričio 12 –ąją  ikiteisminį tyrimą dėl analogiškos nusiklastamos veikos Šiaulių rajono policijos pareigūnai pradėjo irgi tirdami visai kito nusikaltimo peripetijas. Neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais tyrimas  juos atvedė pas Šiaulių r., Šilėnų k., gyvenantį A. S., gimusį 1951 m. Aparatą, kuris galimai buvo naudotas  naminei degtinei gaminti, kriminalistai  rado jo gyvenamojo namo pagalbinėse patalpose. Taigi vyrui pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas – dėl neteisėto aparato namų gamybos stipriems alkoholiniams gėrimams gaminti laikymo.

REKLAMA

Ankstų lapkričio 14-osios rytą naminės degtinės krovinukas pateko į Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato patrulių rankas. Šiauliuose esančioje Karklų gatvėje jie sustabdė pareigūnų dėmesį atkreipusį automobilį „Audi 80“, kurį vairavo 54 metų Kuršėnų gyventojas J. S. Bagažinėje vairuotojas vežė apie 40 litrų į įvairias talpas supilstytos naminukės. Vyras, nebežinodamas, kaip išsisukti,  patruliams pasiaiškino labai vaikiškai – alkoholis ne jo, rado miške. Kas grybus, kas uogas miške renka, o štai J. S., pasirodo, „ugninio vandens“ miške ieško. Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, kurie dėl naminės degtinės gabenimo pradėjo ikiteisminį tyrimą, atliko kratą J. S. gyvenamojoje vietoje Kuršėnuose. Garaže kriminalistai rado dar apie 20 litrų į įvairias talpas supilstyto namine degtine trenkiančio skysčio. Vyras šiuo pareigūnų radiniu irgi buvo neva labai nustebintas – alkoholis ne jo, kažkas atnešė ir padėjo... Matyt, aitvaras, nešantis ne turtus, o „naminukę“, bus įsisukęs į J. S. gyvenimą...

Nelegalaus alkoholio radybų istoriją kriminalistai rutuliojo toliau. Jie nuvyko į J. S. žmonai priklausančią sodybą, kuri yra Šiaulių r., Girkautų k., ir čia aptiko fabriką, iš kurio alkoholis, manoma, ir tekėjo į Šiaulių rajono bei miesto „taškus“. Pareigūnai ūkiniame pastate rado aparatą „naminukei“ virti, apie 1 600 litrų jai gaminti paruošto raugo ir apie 260 litrų jau pagamintos produkcijos. 45 metų sodybos šeimininkei N. S. pareikšti įtarimai dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo bei laikymo. Jos sutuoktinis J. S. sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų