REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Atsakysiu paprastai: dar neturiu informacijos, kai turėsiu, tai ir pakomentuosiu. Kol kas žinau tik tiek, kad pats Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) pirmininkas V. Tomaševskis neskuba į naują valdančiąją koaliciją“, – sakė partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Rolandas Paksas.

REKLAMA
REKLAMA

Komentuodamas žinią, kad LLRA ketvirtadienį oficialiai nutarė dar nesijungti prie naujos valdančiosios daugumos Seime, R. Paksas sakė, kad pats LLRA lyderis V. Tomaševskis paskelbė nutaręs naujos kadencijos Seime nedirbti ir toliau tęsti veiklą Europos parlamente.

REKLAMA

LLRA vadovas anksčiau informavo, kad lieka Briuselyje, o jo vietą Seime užims Rusų aljanso lyderė Irina Rozova. Tuo tarpu jungimosi prie koalicijos lenkai neapsvarstė grynai dėl techninių priežasčių, mat esą dar negavo koalicijos sutarties teksto.

„Šiandien mes priėmėme sprendimą, kad aš liksiu dirbti Europos Parlamente, o vieta Seime atiteks I. Rozovai, mūsų partneriams, su kuriais kartu dalyvavome rinkimuose. Dėl kito klausimo – dėl politinės situacijos – mes šiandien nepriėmėme jokio sprendimo, kadangi iki posėdžio pradžios negavome sutarties projekto. <...> Gal vakare gausim, tada analizuosim“, – žurnalistams sakė V. Tomaševskis.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo partijos vicepirmininkas Vytautas Gapšys portalui balsas.lt ryte sakė negalįs tiksliai paaiškinti, kada numatoma pasirašyti  susitarimą su LLRA, nors tikėjosi, kad lenkai prie jos prisijungs dar šiandien.

Valdyti siekiančią koaliciją kol kas sudaro Lietuvos socialdemokratų partija, Darbo partija bei „Tvarka ir teisingumas“. Pagal žiniasklaidos pateikiamą informaciją, Energetikos ministerija galėtų atitekti LLRA ar bent jau jos ši partija siekia. Viešų pasisakymų apie sąlygas pradžioje LLRA lyderiai reikalavo tai 4, tai 2 ministerijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų