REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienoje Velso pradinėje mokykloje besimokančių vaikų tėvai teigia, kad jų vaikai neišleidžiami į tualetą, jei pasiprašo angliškai, o ne velsietiškai. Keredigiono (Ceredigion) grafystėje, kuri laikoma velsietiškai kalbančių žmonių tvirtove, gyvenančios šeimos skundžiasi, kad jų vaikai yra baudžiami už tai, kad kalba angliškai, net ir žaisdami per pertraukas, rašo „The Daily Mail“.

REKLAMA
REKLAMA

Grupė tėvų jau kreipėsi į Velso vaiko teisių komisarą, kad šis pradėtų tyrimą. Kai kurie tėvai teigia, kad jiems liepiama vaikams prieš miegą neskaityti angliškų knygų. O vienas šešiametis buvo taip prigąsdintas, kad net namuose bijojo kalbėti angliškai, kad negautų pylos.

REKLAMA

Tėvai aprašė visus tokius atvejus ir kreipėsi į Velso vaiko teisių komisarą Kytą Taulerį (Keith Towler). Tėvai taip pat sukūrė interneto svetainę http://bilingo.weebly.com, kurioje ketina rinkti daugiau įrodymų.

„Kai kuriose mokyklose naudojama šviesoforo principu paremta sistema bausti vaikus, kurie kalba angliškai – tiek pamokų, metu, tiek ir per pertraukas žaisdami su draugais. Kartą pagavo, raudonas signalas. Antras kartas – geltona spalva. Trečias kartas – eini pas direktorių, – savo laiške teigia tėvai. – Lengibio (Llangybi) pradinėje mokykloje mokytoja vaikui pasakė „keliauk į Angliją“, jei nori kalbėti angliškai pertraukos metu. Viena mama nuėjo į savo vaiko mokyklą pakalbėti apie jo pažangą, ir mokytoja jai liepė neskaityti savo vaikui prieš miegą angliškų knygų, nes tai kenkia velsiečių kalbos mokymuisi“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų