REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) nurodė Visagino atominei elektrinei (VAE) nutraukti sutarčių, kurių vertė siekia beveik 30 mln. litų, mat VAE pasirinko netinkamą pirkimo būdą – neskelbiamas derybas.

REKLAMA
REKLAMA

„Neteisėtai sudarytą 20,7 mln. litų vertės sutartį su tarptautine advokatų kontora „Herbet Smith“, 8 mln. litų vertės sutartį su Didžiosios Britanijos investicijų banku „N M Rothschild & Sons Limited“ ir 1,2 mln. litų sutartį su viešųjų ryšių agentūra „BVRG“ turėtų nutraukti“, – skelbiama VPT pranešime.

REKLAMA

Kaip pastebi VPT, VAE priskyrė save prie komunalinio sektoriaus perkančiųjų organizacijų, vykdančių veiklą energetikos srityje, nors pirkimų vykdymo metu tokios veiklos nevykdė, taip pat nebuvo įmone, kuriai kompetentinga institucija įstatymu ar kitais teisės aktais suteikė specialiąją ar išimtinę teisę verstis šia veikla.

„Taip pat nustatyta, kad iš anksto nenumatyta iniciatyva organizuoti patariamąjį referendumą dėl naujosios Visagino AE projekto, kuria VAE grindžia poreikį ypatingai skubiai neskelbiamų derybų būdu pirkti žiniasklaidos planavimo, taip pat papildomai integruotos komunikacijos ir žiniasklaidos planavimo paslaugas, nėra nenumatyti įvykiai, kurie, kaip nurodo Europos Komisija, neapsakomai viršija įprastines ekonominio ir socialinio gyvenimo ribas. Todėl neskelbiamų derybų būdu vykdydama šiuos pirkimus VAE pažeidė skaidrumo, lygiateisiškumo ir nediskriminavimo principus, neužtikrino tiekėjų konkurencijos“, – rašoma VTP pranešime.

Tiesa, VPT reikalavimas yra rekomendacinio pobūdžio. Norint, kad sutartis būtų nutraukta, VPT tektų kreiptis į teismą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų