REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

iLietuvai rengiantis pirmininkauti Europos Sąjungai, skrydžiai į Briuselį tampa galvos skausmu. Derybos dėl dažnesnių skrydžių su oro bendrovėmis sėkme nekvepia.

iLietuvai rengiantis pirmininkauti Europos Sąjungai, skrydžiai į Briuselį tampa galvos skausmu. Derybos dėl dažnesnių skrydžių su oro bendrovėmis sėkme nekvepia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mūsų šalis kitąmet pirmą kartą pirmininkaus ES Tarybai. Tam rengiamasi jau senokai, bet ne viskas vyksta taip sklandžiai, kaip tikėtasi. Siekiama, kad kol Lietuva pirmininkaus, skrydžiai iš Vilniaus į Briuselį ir atgal vyktų bent du kartus per dieną susitikimams tinkamu laiku. Mat į Lietuvą iš visos ES keliaus nemažai aukštas pareigas einančių svečių. Mūsų šalies pareigūnai irgi turės dažnai skraidyti į Briuselį ir ten vadovauti susitikimams, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA

Šiuo metu iš Vilniaus į Briuselį skraidina dvi oro bendrovės. Belgijos „Brussels Airlines“ rengia po vieną skrydį kasdien, išskyrus šeštadienius, o airių „Ryanair“ į Šarlerua oro uostą - tris kartus per savaitę. Lietuvos pareigūnai mano, jog tiek skrydžių tą pusmetį, kai mūsų šalis pirmininkaus ES, nepakaks.

„Šiuo metu esame pradėję derybas su aviakompanija „Brussels Airlines“. Kol kas esame sutarę tik dėl patogesnio laiko, o ne dėl papildomo skrydžio“, - teigė Pirmininkavimo ES Tarybai departamento direktorius, ambasadorius Remigijus Motuzas. Neseniai pradėta derėtis ir su oro bendrove „AirBaltic“.

REKLAMA
REKLAMA

„Mums svarbu, kad į Vilnių būtų galima tiesiogiai atskristi ne tik iš Briuselio, bet ir kitų Europos miestų“, - sakė R. Motuzas. Latviai iš Vilniaus į Briuselį išvis neskraidina. Tačiau mūsų europarlamentarai į Belgijos sostinę „AirBaltic“ lėktuvais dažnai skrenda persėsdami Taline. Briuselyje dirbantiems lietuviams pasiekti namus įmanoma ir su pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ lėktuvais. Tačiau lietuviai skundžiasi, kad Airijos bendrovė skrydžiui į Vilnių parinko ypač nepatogų laiką - 7 val. ryte. Susisiekimo ministerija mano, kad „Ryanair“ skrydžiai oficialioms delegacijoms netiktų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu pokalbiai vyksta tik su Briuselio oro linijomis. Kol kas apie pinigus nekalbame, todėl deramės su tais, kurie jau dabar skraidina į Vilnių, klausiame jų nuomonės, kokios galimybės skraidyti dažniau“, - kalbėjo susisiekimo ministro patarėjas Martynas Čerkauskas.

Tarptautinio Vilniaus oro uosto (TVOU) direktoriaus pavaduotojas Simonas Bartkus įsitikinęs, kad tarp esamo skrydžių skaičiaus ir pageidaujamo nėra tokio didelio atotrūkio. TVOU iš Užsienio reikalų ministerijos gavo informacijos, koks planuojamas keleivių srauto prieaugis pirmininkavimo ES laikotarpiu, ir tai pranešė aviakompanijoms, tarp jų - „Brussels Airlines“ ir „AirBaltic“. „Tačiau oro bendrovių nuomonė skeptiška: tai tikrai ne tokie srautai, kurie garantuotų uždarbį. Kitų metų vasaros ir rudens skrydžiai planuojami jau dabar, todėl dar yra laiko svarstyti maršrutus“, - kalbėjo S. Bartkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų