REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Prieš ketverius metus, 2008 metų lapkričio 17–ąją, pradėjęs savo veiklą 2008–2012 metų Seimas trečiadienį baigė kadenciją.

REKLAMA
REKLAMA

Susirinkę į paskutinį plenarinį posėdį, kuriam pirmininkavo Seimo Pirmininkė Irena Degutienė, įvairių frakcijų atstovai sakė atsisveikinimo kalbas, linkėjo visiems sėkmės, dėkojo už bendrą darbą.

REKLAMA

15–osios Vyriausybės vardu kalbėjęs Premjeras Andrius Kubilius nueinantį į istoriją Seimą pavadino „krizės įveikimo Seimu“.

„Šiam Seimui teko būti krizės įveikimo Seimu, šiam Seimui teko patys sudėtingiausi uždaviniai. Iš tikrųjų atlaikėme“, – pasidžiaugė A. Kubilius.

Dėkodamas už darbą Seimo Pirmininkei I. Degutienei Vyriausybės vadovas įteikė jai specialią padėkos žvaigždę.

Opozicijos vardu parlamentaras Vytautas Gapšys, dėkodamas Seimo vadovei, pažymėjo, kad I. Degutienė labai aukštai iškėlė Seimo vadovų kartelę. Jo vertinimu, I. Degutienė – išskirtinė Seimo Pirmininkė, kuri pasižymėjo kompetencija, elegancija, supratimu.

REKLAMA
REKLAMA

Į istoriją nueinančio Seimo paskutiniame plenariniame posėdyje žodis buvo suteiktas Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarui, Seimo Pirmininko pavaduotojui socialdemokratui Česlovui Juršėnui. Jis vienintelis nepertraukiamai dirbo Seime nuo 1990 iki 2012 metų.

„Mieli bičiuliai, ypač kairieji, kurie poryt turėtumėte tapti naująja Lietuvos valdžia, veikite atsakingai ir apdairiai, nesuklupkite, kaip atsitiko vakar, būkite verti garbingo tautos atstovų vardo“, – linkėjo kolegoms Seimą paliekantis Č. Juršėnas.

Beje, trečiadienį priimtu Seimo sprendimu Č. Juršėnas nuo šių metų lapkričio 20 d. paskirtas Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) tarybos nariu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas Seimą paliekantis Kovo 11–osios Akto signataras, Seimo vicepirmininkas konservatorius Česlovas Vytautas Stankevičius savo kalboje daugiausia dėmesio skyrė energetiniams projektams.

Ypač šiltai, gėlėmis, plojimais, įteikiant vardines juostas, buvo palydėti su parlamentaro karjera atsisveikinantys signatarai Č. Juršėnas ir Č. V. Stankevičius. Posėdyje buvo pagerbti ir kiti su Seimu atsisveikinantys Kovo 11–osios Akto signatarai.

Baigiamojoje kalboje Seimo Pirmininkė I. Degutienė pažymėjo, kad per šią kadenciją ne viskas taip jau blogai buvo daroma. „Krizė vis dėlto sustabdyta“, – pasidžiaugė Seimo vadovė.

REKLAMA

I. Degutienė linkėjo, kad naujasis Seimas ir visi Seimai turėtų drąsos ir atsakomybės vykdyti geras ir drąsias permainas.

Paskutinį kartą paskutiniame 2008–2012 m. kadencijos Seimo plenariniame posėdyje užsiregistravo 109 iš 139 parlamentarų.

Lietuvos Prezidentė naujai išrinktą Seimą į pirmąjį posėdį kviečia lapkričio 16 dieną, 12 valandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų